Last news in Fakti

15 Март, 2016 21:58 1 135 1

Хиляди македонци протестират срещу помилванията на педофили

  • македония-
  • скопие-
  • протест-
  • контрапротест-
  • конституция-
  • конституционен съд-
  • помилване

Конституционният съд предлага да се помилват и нарушители на изборните правила

Хиляди македонци се събраха тази вечер на протест в столицата Скопие в защита на Конституцията, съобщи a1on.

Демонстрантите се обявяват срещу предложенията на Конституционния съд да има помилвания за извършителите на изборни измами, както и за педофилите. 

Множеството скандира: "Да защитим Конституцията и съда от Конституционния съд".

Протестът започна в 18:00 часа пред сградата на правителството, от където колоната протестиращи се отправи към Конституционния съд. Демонстрантите обаче бяха спрени от полицията пред сградата на Музея на македонската борба , тъй като пред Конституционния съд започна контрапротест, организиран от кмета на Карпош.

Активисти от гражданската платформа "Ајде", които са организатори, призоваха за мирен протест. Те призоваха контра-протестиращите да се оттеглят, тъй като техният протест е бил обявен по-рано.

"Поведението  на контра-протестиращите е абсолютно незаконно, затова искаме те да се оттеглят, т.е. организаторите да понесат отговорност. Ние искаме от МВР да ни осигури условия да стигнем до Конституционния съд и да повдигне обвинения срещу организаторите на контра-протест ", каза един от протестиращите пред телевизионният канал „Телма“.

В протеста се включиха неправителствени и граждански сдружения, както и симпатизанти на опозиционния Социалдемократически съюз. От управляващата партия ВМРО-ДПМНЕ смятат, че опозицията иска да подчини съда.

Асоциацията на журналистите в Македония призовава Конституционния съд да позволи на журналисти да следят утрешната сесия, на която се очаква да бъде обсъден Законът за помилване. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Коста

    0 0 Отговор
    Помилване на педофили? Звучи гадно даже като изречение.
Новини по държави: