Last news in Fakti

31 Март, 2016 15:10 1 241 1

Проучване разкри ключовите предизвикателства пред новото правителство на Тайван

  • тайван-
  • правителство-
  • предизвикателства

Сред тях са пенсионната реформа, данъчното облагане и високите цени на жилищата

Пенсионната реформа, високите цени на недвижимите имоти и данъчното облагане на собствен капитал са сред най-големите предизвикателства пред новото правителство на Република Китай. Това стана ясно от резултатите на наскоро проведеното проучване на United Daily News. Данните отразяват още и високите обществени очаквания към новоизбрания президент на страната Цай Ин-уен.

Кризата в пенсионната система на Тайван е основен проблем за обществото. Сред главните причини за това са недостатъчното финансиране и неоправданата тежест върху бъдещите поколения. В тази връзка е разбираемо и защо именно индивидите във възрастовия интервал 20-49 г. са най-силно обезпокоени. Според Сметната палата системата е изправена пред фалит,  ако не се вземат навременни и адекватни мерки.

Друг съществен проблем, касаещ предимно по-младото поколение, са главоломно растящите цени на жилищата, което допринася за поддържане на силно изразено социално неравенство. Общо 89% от анкетираните лица споделят, че намират поляризацията в социалните слоеве на обществото за сериозна пречка.

Повече от една трета от респондентите посочват, че новото правителство не би се справило с всички проблеми на страната без участието на обществото в изготвянето на политиките. Референумът и регулярните проучвания на общественото мнение са наложителни. 66% очакват резултати от Цай до края на четиригодишния мандат.

От партията на свой ред заявиха, че поемат отговорността да работят ефективно за премахването на всички тези проблеми. Вече има изготвени мерки, които включват план за пенсионна стабилност и устойчивост и 10-годишен план за дългосрочни грижи, финансирани основно от приходите от данъци.

Проучването бе проведено посредством телефонна анкета, в която участие взеха общо 1019 лица над 18-годишна възраст.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.