Last news in Fakti

5 Април, 2016 19:08 990 0

Турските власти заловиха заподозрени за подготовката на атентати

  • турция-
  • атентати-
  • бойци-
  • екстремисти-
  • бомби-
  • заподозрени-
  • марксистко-ленинска комунистическа партия

Тримата бойци са били арестувани в град Измир

Трима бойци на забранената в Турция Марксистко-ленинска комунистическа партия  (MLKP) са били задържани от полицията в Измир по подозрения в подготовка на терористични актове, съобщава вестник "Хюриет".

Отделът за борба с тероризма и разузнавателни екипи от полицията в Измир проследили предполагаемите екстремисти, а по-късно нахлули в къща, където открили самоделни взаривни устройства, оборудване за направата им и пероксид на ацетона. Фалшиви лични карти също са били иззети по време на операцията.

Бойците задържани по време на операцията са били членове на въоръженото крило на MLKP, известна като Въоръжени сили на бедните и потиснатите (FESK).

Според властите, екстремистите са били обучени в град Кобани, в северната част на Сирия, и готвели терористични атаки срещу полицията и силите за сигурност в Измир.

Тримата задържани бойци по-късно са били прехвърлени в към отдела за борбата с тероризма в град Измир.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: