Last news in Fakti

9 Април, 2016 11:06 1 544 10

SpaceX приземи ракета в океана

  • spacex-
  • океана-
  • ракета-
  • приземи-
  • фалкон 9

Забележителен успех за американската компания

SpaceX приземи ракета в океана - 1
Снимкa: БТА/ AP

Американската авиокосмическа компания SpaceX успешно приземи ракета „Фалкон 9“ на платформа в Атлантическия океан, съобщи „Defense News“.

Това бе вторият подобен опит ракетата да се приземи успешно в открито море, първият беше неуспешен.

Новината бе определена като забележителен успех за частната US компания. До този момент тя бе постигала подобен успех, но при кацане на площадка на космодрум.

Преди няколко часа SpaceX изстреля „Фалкон 9“ от космодрума в Кейп Канаверал, разположен на атлантическото крайбрежие на щата Флорида.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    3 1 Отговор
    Нещата са уникални и много трудни за вярване-това е все едно да поставиш молив в изправено положение да добре подострения му връх.Не знам всичко това дали е възможно при ветровито време,но не това е най-важното-въпросът е защо не се споменава че ДВИГАТЕЛЪТ на ракетата е руски?!

    Коментиран от #5

  • 2 Супер

    1 2 Отговор
    Над океана е по добре да се шматкат тия ракети
  • 3 некойси

    1 2 Отговор
    Ае стига бе ... направо изглежда нереално.
    Човечеството е овладяло страхотни технологии с чиято помощ може да се оттърве от всички житейски проблеми, но все пак тиранията на финансовата и политическата система продължава да властва, също както тиранията на религията в средновековието.
  • 4 Агента

    1 1 Отговор
    Двигателите на SpaceX са си тяхно производство и нямат нищо общо с Русия. Не е лошо да се чете повече, преди да се пишат глупости.
  • 5 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Защото не е руски . Не си дочел , руските двигатели са за ракетите на НАСА ,а това е компания на Елън Мъск , същия от Тесла ,ако си чул и няма нищо руско в неговите ракети

    Коментиран от #6

  • 6 onq s konq

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Глупппости!Нямало нищо руско-Трият дето пише made in USSR,слагат made in USA,пренабиват номерата на двигателите и после показват на журналистите да снимат.Даже вътре в ракетата има скрит руснак да я управлява,ама уж че "дистанционно":)

    Коментиран от #7

  • 7 onq c konq е отврат

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Има един проблем. Спейс Екс е доста близка концепция до руския Буран, който беше без двигатели за задвижване, а само за забавяне на падането и управляване на траекторията на полета. Разбира се, за това не си и чувал, но това не значи,че го няма! Не беше решено в онези години само многократното използване на извеждащият модул, т.е. ракетата-носител, но на това попречи разпада на СССР. Така Буран остана в Казахстан, но това е друга история. По същество руската концепция бе по-добра от американската, което се вижда и от сегашните опити на компаниите в САЩ, които конкурират НАСА.

    Коментиран от #8

  • 8 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "onq c konq е отврат":

    Явно някой се е заел с образованието на коня. Кобилкин,водиш ли си записки? Малка добавка-единият Буран е в Казахстан,друг е продаден на музей в Германия,летелия е разрушен при срутване на покрива на хангара.
  • 9 тъй де

    0 0 Отговор
    по-важно е, че собственикът е африканец, т.е. белите черни имат също шанс в щатите
  • 10 опаа

    0 0 Отговор
    тези нямат стигане,сондите им кръстосват космоса,кацащи ракети,плюйте плюйте ги,ама сте жалки