Last news in Fakti

15 Април, 2016 13:02 1 616 7

В ЦРУ се безпокоят от Доналд Тръмп

  • цру-
  • безпокоят-
  • доналд тръмп

Обама често взимаше страната на ЦРУ в междуведомствените конфликти

Президентът Обама направи своето четвърто и вероятно последно посещение в централата на ЦРУ в Ленгли, пише „Уолстрийт джърнъл“. Първата визита беше през 2009 г., когато в ЦРУ гледаха на Обама с повишено внимание. Сега в ЦРУ гадаят кой ще стане следващият президент на САЩ и се опасяват от Тръмп. Според вестника, в период на изборна кампания ЦРУ се държи тихо, „от уважение към своята аполитична мисия, а също и от нежелание да настройва срещу себе си потенциалния главнокомандуващ на САЩ. Но от кандидатурата на Тръмп сътрудниците се възмущават публично.

Например директорът на ЦРУ Бренън заяви в интервю за NBC News, че неговото ведомство никога няма да се върне към уотърбординга (симулирано давене) или други жестоки методи за разпити, даже и новият президент да заповяда. Това е явен знак към Тръмп.

Бившият аналитик на ЦРУ Нейд Бакос казва: „Перспективата да бъде избран Тръмп навярно предизвиква опасения, че той няма ясно разбиране за външна политика и национална сигурност“.

Преди осем години се мислеше, че Обама има намерение да ограничи пълномощията и влиянието на ЦРУ. „Но Обама често взимаше страната на ЦРУ в междуведомствените конфликти, разшири „войната с безпилотни самолети“ срещу Ал Кайда и даде на ЦРУ задачи, които допринесоха за неговото наследство – например ликвидирането на Осама бен Ладен“, пише „Уолстрийт джърнъл“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 по темата

    2 1 Отговор
    И от Кенеди се безпокояха!
  • 2 Бай хой

    1 2 Отговор
    ЦРУ са затънали в интриги и се боят някой да не им поиска сметка за престъпленията против човечеството, против десетки независими държави и народи и за геноцида над десетки националности.
  • 3 гост

    2 2 Отговор
    Една голяма бомба върху Пентагона, една в Лангли и една в конгреса им, едновременно натоварен работен ден, и нещата ще се подобрят значително, ще има повече мир по света.
  • 4 Васил

    2 0 Отговор
    Тръмп е толкова уникален че и двойник няма да могат да му направят . Особено прическата му абсурд да я издокарат .
  • 5 Kcaniba

    0 2 Отговор
    Колкото повече такива СС и ултравайилентни организации са срещо този екцентричен, но успешен милиардер, толкова е по приемлив и приятен!!
    Дано не е ПиАр..дано..
  • 6 рес еоод

    2 0 Отговор
    разузнаването има ли правомощия вътре в страната

    Коментиран от #7

  • 7 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "рес еоод":

    По принцип няма правомощия, ама...