Last news in Fakti

15 Април, 2016 14:56 868 0

Задържаха петима за тероризъм във Великобритания

  • великобритания-
  • тероризъм-
  • арести-
  • терористични актове-
  • разследване

Aрестите са свързани с атентатите в Париж и в Брюксел

Задържаха петима за тероризъм във Великобритания - 1
Снимка АП/БТА

Британската полиция е арестувала петима души по подозрение в подготовка на терористични актове, съобщи Ройтерс.

Арестите са проведени като част от разследване, свързано с атентатите в Париж и Брюксел, заяви източник от силите за сигурност.

Трима мъже и една жена са били задържани в Бирмингам, Централна Англия, в четвъртък. Още един мъж е бил арестуван на летище Гетуик в Лондон в ранните часове на петъчния ден.

Властите във Великобритания заявиха ,че към момента няма информация за планирана атака в страната.

Шефът на полицията в Уест Мидландс излезе с изявление, че "арестите са част от обширно разследване на звеното за борба с тероризма в Уест Мидландс, проведено съвместно с МИ-5 и международни партньори, включително представители на белгийските и френските власти“.

Полицията отказа да даде повече подробности, но източник от силите за сигурност потвърди, че арестите са свързани с атентатите в Париж през ноември 2015 година и в Брюксел през март 2016 година".

Четиримата мъже на възраст 40, 59 години и двама на възраст 26 години заедно с 29-годишната жена се намират в ареста и са разпитвани от детективи за борба с тероризма.

Полицията също проверява редица адреси в Бирмингам като част от продължаващото разследване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: