Last news in Fakti

22 Април, 2016 06:15 577 1

Великобритания ще приеме още 3000 деца бежанци

  • сирия-
  • бежанци-
  • деца-
  • великобритания

Новото обещание на Великобритания няма да повлияе на вече договорените 20 000 бежанци

Великобритания ще приеме още 3000 деца бежанци - 1
Снимка АП/БТА

Великобритания ще приеме 3000 деца бежанци, идващи от разкъсваната от война Сирия, до 2020 г., съобщи „Скай Нюз“

Правителството нарече този ход "най-голямата програма за преселване на деца в света".

Тези 3000 деца не влизат в 20 000 бежанци, за които премиерът Дейвид Камерън обеща да предостави убежище до 2020 г.

Планът няма да бъде насочен единствено към непридружени деца, а ще се отнася и към по-уязвими "деца в риск", каза говорител на правителството.

Министърът на имиграцията Джеймс Броукеншър заяви: "Ние винаги сме смятали, че е по-добре по-голямата част от уязвимите деца да останат в страните, които са ги приели, така че да могат да бъдат заедно с оцелелите членове от семействата им. Въпреки това има изключителни обстоятелства, в които се налага те да бъдат преместени в Обединеното кралство."

"Ние сме във връзка с редица неправителствени организации, включително ВКБООН, за да осигурим защита на децата-бежанци и тяхното благосъстояние и безопасност."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Idiots

    0 0 Отговор
    Приемайте, глупци, след 10 ина години да ви изнасилват,и трепят. И без това вече като други сте малцинство в собствената си държава. И после, ако на някои от следващите поколения малко останали бели деца им просветне какво сте направили с Европа, няма да могат да отвоюват своето по никакъв начин. Идиоти в космически рамери!
Новини по държави: