Last news in Fakti

21 Април, 2016 17:42 747 0

И ЕС ще има регистър на авиопътниците

  • ес-
  • регистър-
  • авиопътници-
  • компании-
  • тероризъм

За да влезе в сила регистърът, законодателството трябва да се синхронизира от парламентите на страните-членки

И ЕС ще има регистър на авиопътниците - 1

И ЕС ще има регистър на авиопътниците, предаде EurActiv.

За това се споразумяха вътрешните министри на ЕС на днешното си редовно заседание. На форума окончателно беше подкрепено  създаването на единен регистър на авиопътниците. Информацията ще се събира в единен информационен хъб и ще се споделя от 28-те държави от Общността с цел бързото проследяване на заподозрени за престъпления.

Холандският правосъден министър на ротационното председателство на Съвета Ард ван дер Стьор обяви, че има консенсус и за нова европейска директива за борба с тероризма.

Мерките за сигурност са взети като мярка за предотвратяване на бъдещи атентати, подобни на тези от Париж на 13-ти ноември. Събраните данни ще се съхраняват за период от 6 месеца. Очаква се сделката да бъде одобрена през следващия месец.

Системата за споделяне на данни се обсъжда през последните 5 години, като стана особено актуална след атентатите в Париж.

За да влезе в сила регистърът, законодателството трябва да се синхронизира от парламентите на страните-членки. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: