Last news in Fakti

6 Май, 2016 10:52 1 176 0

Тайван и Великобритания със споразумение за трансфер на затворници

  • тайван-
  • великобритания-
  • затворници-
  • трансфер-
  • споразумение

Това е второто по ред споразумение, което Република Китай подписва с европейска страна

Република Китай и Великобритания подписаха споразумение, което дава възможност на двете страни да осъществяват взаимен трансфер на затворници. Това е второто по ред подобно споразумение, което Тайван сключва с европейска държава.

Последното влезе в сила веднага след неговото подписване по-рано тази седмица. Съгласно условията, залегнали в него, британските затворници в Тайван и тайванските затворници, задържани във Великобритания, могат да кандидатстват за трансфер.  Така те ще имат възможността да доизлежат присъдите си на територията на родината в по-голяма близост до семейството и близките си, което ще улесни и процедурата по свижданията.

От Министерството на правосъдието в страната заявиха, че към този момент има седем британски граждани, намиращи се в затвор в Република Китай, и един тайвански гражданин – във Великобритански затвор.

 

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА