6 Май, 2016 18:26 650 0

Папа Франциск: Мечтая за Европа на хуманизма

  • папа франциск-
  • карл велики-
  • европа

Той бе удостоен с наградата Карл Велики

Папа Франциск: Мечтая за Европа на хуманизма - 1
Снимка: БТА/AP

Папа Франциск бе удостоен с наградата „Карл Велики“ за неговата ангажираност за защита на мира и европейските ценности, съобщи „Дойче Веле“.

„Трябва да уважаваме достойнството на всеки човек. Мечтая за Европа, в която да си имигрант не е престъпление. Европа трябва да защитава и насърчава правата на всички, без да пренебрегва своите задължения. Не искам да видя Европа, в която идеята за правата на човека се превръща в утопия.

Нови хора идват в Европа, защото те са изгубили всичко. Създава се впечатление, че континентът е загубил способността си да бъде иновативен и креативен. Какво се е случило с тази Европа на хуманизма и шампион на човешките права? Трябва да преосмислим модела на нашето общество, създавайки работни места, най-вече за младите хора. Мечтая за Европа, която отваря своите порти за нуждаещите се, помага на децата и се грижи за бедните“, заяви папа Франциск пред европейските лидери, събрали се в Рим в негова чест. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: