10 Май, 2016 09:12 1 209 11

Европа иска да гласува за ЕС

  • европа-
  • гласува-
  • ес

55% от гласоподавателите в осем европейски държави искат референдуми в своите страни

Повече от половината от гласоподавателите в 8 големи европейски държави искат гласуват за членството на своите страни в ЕС, съобщи „Ройтерс“.

Проучването е направено от  Ipsos-MORI. То е проведено сред 6 000 гласоподаватели в Германия, Франция, Унгария, Белгия, Италия, Полша, Испания и Швеция. 55% от тях искат референдуми за членството си в ЕС, а една трета заявяват, че биха гласували за излизането на страните си от организацията.

Потенциалните гласове за излизане от ЕС в Италия и Франция варират между 41 и 48%. В Полша и Испания този процент е между 22 и 26.

49% от анкетираните заявяват, че очакват британците да гласуват за излизане от ЕС на референдума на 23-ти юни.

51% от анкетираните смятат, че евентуален Брекзит ще укаже негативно влияние за ЕС, докато само 36% смятат, че той ще е негативен за самата Великобритания.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Никито Иванов

    2 1 Отговор
    задава се .......

    Коментиран от #2

  • 2 Georgi Gachev

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Никито Иванов":

    Кое ? Какво ?
  • 3 СтарТИРаджия

    0 1 Отговор
    Някой много го е страх от обединена и силна Европа. Вече осма година върви проекта за сриването и, и възраждането на противопоставянето между европейските народи! В основният си контекст ЕС работи на пълни обороти и в момента - свободно движение на хора, стоки и капитали. На този фон "закриването" му, ще е меко казано изкуствено! Знаете ли, че на всяка минута по двата моста на Дунав в двете посоки минава камион! Знаете ли, че трафика между Зубен и Пасау е над 10 хил. тежкотоварни автомобила в денонощие! Същото е положението и на Бренер, на феритата Дувър - Кале! И това са само четири основни направления. Т. е. нормалният европеец си работи здраво по всички евростандарти. Представете си това ей така, с едно щракане на пръстите да се спре... Какво ни чака? Мизерия и връщане на едни мрачни (а се надявахме, че са безвъзвратно отминали) дни! На кого е нужно това? Не се ли нуждае Европа по-скоро от общи референдуми, за да продължава да показва на останалите континенти, как се живее и работи и в мир и разбирателство между обикновенния човек! Кажете бе САЩ?! Що така го сътворихте бе "Миме"? Нали щяхме да бачкаме заедно, за един по-добър свят! Размътихте главите на европееца с финансови кризи, арабски пролети и брадясали мизерници. Накарахте го да потърси за помощ сенки от миналото, за да го ползвате за буфер между себе си и Русия, и енергийни далавери. Мисля, че европравителствата е време да започнат по този начин да информират обществеността в Европа, да застанат твърдо срещу двойната и тройна игра на САЩ, и да покажат на европейците, че целта на такива референдуми е да ги върнат в каменната ера!
  • 4 Супра

    0 1 Отговор
    Европа е демокрация със свободен пазар и неограничени възможности за живот и реализация. Европа е едно цяло - съвет, парламент, съд. Европа е НАТО. Европа е неразрушима и враговете й го знаят. Разпадне ли се - целия свят ще тръгне надолу.
  • 5 раптор

    1 0 Отговор
    Европейската идея е прекрасна, но явно на богаташите им идва до гуша от нея... А отделно, вместо ЕС да е несравнима сила, тя слушка САЩ, Турция, бои се от Русия... И хич не е могъща, каквато би трябвало да е!
  • 6 Грую

    1 0 Отговор
    Ти аз искам да гласовам. И гласовам и то много успешно, защото аз добре мога да гласовам и оттавна съм се научил как да гласовам, но единствения резултат е, че ме изкараха простак.
  • 7 българка

    2 0 Отговор
    Чудесно!Познайте как ще гласувам?
  • 8 българин

    2 0 Отговор
    Вън от ЕС, разбира се :) също и вън от НАТО.
  • 9 руски подлоги

    0 1 Отговор
    Много бързо забравихте,че преди да влезем в ЕС градовете ни тънеха в мрак и кал,плащахме по 500 долара за виза и спяхме с дни пред посолствата на белите държави.Да не говорим че се возехме в 50 годишни Икаруси и Чавдари,а за метро и не можеше да се мечтае.Имотния пазар и строителството бяха умрели,а нивите бяха изкупени от комунистите по30-40 лв. за декар.И това е само капка в морето от големите промени ,които настъпиха след 2007 год.

    Коментиран от #11

  • 10 Киро

    0 0 Отговор
    Само някаква ушанка, сдъвкана и изплюта от живота, може да си мечтае да излезем от ЕС и НАТО.
  • 11 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "руски подлоги":

    Голямата промяна около 2007 бе освобождаването на кредитният пазар, което от своя страна съживи икономиката за 2-3 години, докато се изхарчат парите от кредитите или от продадените имоти. Това кратко оживление е за сметка на заробването на субектите в икономиката и на населението за следващите 25-30, като не се залъгвайте, следващите десетилетия няма да достигнем нивата от 2006-2007г. Всъщност никога няма да ги достигнем, защото вече сме продали каквото сме имали или вече сме крепостните селяни на банките.

    Доброто е , че поне привидно парите, отпуснати от ЕС по проекти се харчат целенасочено. Проблемът е, че няма грам контрол от страна на ЕС за какво са похарчени и дали вложеното отговаря на декларираното. На ЕС му е все през оная, как ще ги окрадем отпуснатите пари, стига документално всичко да е О.К. и да е видимо. Все пак парите за проектите са само част от годишните вноски които правим като страна-членка.

    О.К. - СУПЕР е, че няма визи и че свободно можем да пътуваме или да слугуваме в Европа. Привидно въпрос на личен избор. Проблемът е, че това което стана последните 27 години път към Запада, реално ни остави само един вариант за този избор - да слугуваме на Запада.

    Ако ЕС бе независима от САЩ и реално полагаше усилия за своите членки, ако не беше мащеха за едни, за други все-прощаваша майка, всички щяхме да защитаваме ЕС и нямаше да ни се налага да бягаме от България....уви ЕС е в сянката на САЩ и докато е там, ще е една химера.

    Ползата на Запада от нашето членство е ЕС и НАТО е в пъти по-голяма от нашата полза. Разликата ще е все по осезаема занапред и ще провокира все повече хора да са против НАТО и ЕС.

    ЕС и НАТО в сегашният си вид са компроментирани организации. Добър замисъл, но все по проблемно изпълнение. Все пак са някаква база, на която да се изградят нови, идейно по-съвършени структури.
Новини по държави: