Last news in Fakti

23 Май, 2016 05:30 566 0

Събитията, които ще следим за вас в понеделник

  • даниел митов-
  • истанбул-
  • бойко борисов
Събитията, които ще следим за вас в понеделник - 1

Истанбул

Премиерът Бойко Борисов ще участва в Световната среща на върха по хуманитарните въпроси. Форумът се провежда на 23 май в Истанбул и в него ще вземат участие държавни и правителствени ръководители и Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун.

В рамките на визитата си в Турция министър-председателят ще присъства на откриването на постоянна експозиция в реставрираната сграда на Метоха към църквата „Св. Стефан".

Министър-председателят ще бъде придружаван от министъра на културата Вежди Рашидов и заместник-министъра на външните работи Валентин Порязов.

Брюксел

Външният министър Даниел Митов ще вземе участие в редовното заседание на Съвета по външни работи на 23 май в Брюксел.

В рамките на Съвета външните министри ще обсъдят регионалната стратегия на ЕС за Сирия и Ирак и заплахата от ИДИЛ/Даиш. Сред дискутираните теми ще бъдат още външните аспекти на миграцията, а по време на работния обяд върховният представител Федерика Могерини ще информира министрите за глобалната стратегия на ЕС. Целта на тази стратегия е да ръководи глобалните действия на Европейския съюз през идните години.

Истанбул

За първи път от 1962 г. президентът на гръцката част на Кипър ще посети Турция. Никос Анастасиадис ще вземе участие в провеждащата се в Истанбул първа Световна среща на върха по хуманитарните въпроси. Това е първото посещение в Турция на кипърски държавен глава от 1962 г. насам, когато тогавашният президент архиепископ Макариос III пътува до Анкара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА