Last news in Fakti

6 Юни, 2016 21:01 1 989 2

Тръмп спечелил куп пари от сделка с Кадафи

  • доналд тръмп-
  • муамар кадафи-
  • сделка-
  • пари-
  • сащ-
  • шатра

През 2009 година властите в Ню Йорк забраниха на Кадафи да разгърне шатрата си в Манхатън

Тръмп спечелил куп пари от сделка с Кадафи - 1
Снимка: БТА/ AP

Доналд Тръмп заяви, че е спечелил „много пари“ от сделка с бившия либийски лидер Муамар Кадафи, убит през 2011 година, съобщи „The Sydney Morning Herald“.

Всичко се разиграва през 2009 година, когато Кадафи търси място да разгърне бедуинската шатра за своята делегация, която е на американска земя за Общото събрание на ООН.

Властите в Ню Йорк обаче забраняват на либиеца да разгърне шатрата си – навик, станал обичай при чуждестранните посещения на Кадафи.

Тогава той се обръща към милиардера Доналд Тръмп за парцел в град Бедфорд, намиращ се в щата Ню Йорк.

Въпреки че тогава републиканецът отричаше, сега призна, че е спечелил много пари от тази сделка.

„Той ми плати много. Трябваше да сключи сделка с мен, защото се нуждаеше от място, където да остане“, заяви Тръмп. Кадафи така и не се възползва от сключената сделка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БУМ БАМ

    2 2 Отговор
    ВСИЧКИ ПЕЧЕЛЕХА ОТ КАДАФИ И БЕРЛУСКОНИ И НЯКОЛКО ФРЕНСКИ И ИИТАЛИАНСКИ БАНКИ КЪДЕТО МУ ОСТАНАХА КИНТИТЕ.МНОГО ХИТРО ГО ПРИСПАХА КАДАФИТО ПО ПРИМЕРА НА САДАМ ГО ОСТАВИХА ДА СИ МИСЛИ ЧЕ Е НЕДОСЕГАЕМ А ПОСЛЕ МУ ВЗЕМАТ И ДЪРЖАВАТА И ГЛАВАТА. СЯ Е РЕД НА ЕВРОПА.

    Коментиран от #2

  • 2 УРНГ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "БУМ БАМ":

    Цялата кампания на Саркози беше спонсорирана с пари на сем. Кадафи