Last news in Fakti

11 Юни, 2016 19:31 1 313 0

20 000 души били на поклонението на Нефизе

  • нефизе-
  • турция-
  • атентат
20 000 души били на поклонението на Нефизе - 1
Снимка: Родопи24

В град Одрин хиляди хора участваха в погребалната церемония на 32-годишната полицайка Нефизе Йозсой, която загина в атентата в град Мидят. Тя е родом от Кърджалийско. 5-годишна е, когато с родителите й се изселват в Турция. Съпругът й също е полицай, съобщи БНР.

Медиите посочват, че градът отдавна не помни такава грандиозна погребална церемония, като за първи път опелото бе извършено в прочутата джамия Селимие, която е паметник на Световното културно наследство. Ковчегът, обвит с турското национално знаме, бе носен на ръце от полицейски кортеж и бе спуснат в гроба с почести. Присъстваха лидерът на основната опозиционна Републиканска народна партия /НРП/ Кемал Кълъчдароглу, депутати и представители на местните власти. Да отдадат последна почит бяха дошли голяма група съграждани на опечалената фамилия от Кърджали начело с градоначалника Хасан Азис и кмета на Кирково.

Освен Нефизе Йозсой, сред загиналите полицаи е и Кадир Джихан Карагьозлю, роден в Шумен изселник. Загиналият Кадир Джихан е завършил полицейско училище и университет в Истанбул, само преди 9 месеца е сключил брак, съобщи БНТ. Той е сред шестимата убити полицаи при атентата с кола-бомба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: