Last news in Fakti

15 Юни, 2016 19:15 1 411 1

Северна Корея вади ядрени бомби на конвейер

  • северна корея-
  • ядрени-
  • бомби

Страната значително е увеличила производството си на ядрено оръжие

Изглежда, че Северна Корея е увеличила своето производство на ядрено оръжие през последните 18 месеца, въпреки строгите санкции на ООН, съобщи „The Japan Times”.

Според данни на базирания във Вашингтон Институт за наука и международна сигурност, в Пхенян може да разполагат с 21 атомни бомби. През последните месеци те са прибавили 4 или 6 нови ядрени глави в своя арсенал. В края на 2014 г. той прогнозите бяха, че КНДР разполага с между 10 и 16 ядрени бомби.

В доклада на организацията се подчертава, че е възможно да има и повече от 21 бомби, тъй като е възможно да се използва и втори завод за рафиниране.

Според експерти тази оценка, въпреки че не е изчерпателна, показва, че Северна Корея значително увеличава своя ядрен арсенал. Проучването е направено на база на използваното количество плутоний и уран в ядрения комплекс в Северен Ньонбьонгун.

В началото на тази година Пхенян извърши четвъртия си опит с ядрено оръжие. Това предизвика допълнителни санкции от страна на ООН. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КГБ

    0 2 Отговор
    Добре, добре! Трябва някои да укротява и агресията на сащ! Руснаците си удържаха на думата като казаха, че ако сащ не престанат да подпомагат и въоражават враговете на Русия, и Русия ще започне да подпомага и въоражава враговете на сащ да видят добре ли им е!
    Е пък тази държава заплаши директно сащ че ще ги заличат от лицето на земята! Къде са им самолетоносачите сега? Що не обикалят около Северна Корея А??? Що май има СТРАХ да не литне некоя тестова (руска) ядрена балистична ракета към самолетоносача или директно към сащ!