Last news in Fakti

2 Юли, 2016 10:49 2 143 2

Булгаров и Османов окървавили Истанбул

  • истанбул-
  • терористи-
  • турция

Атентаторите са планирали да вземат заложници

Атентаторите от летището в Истанбул са планирали да вземат поне десет от пътниците за заложници, съобщи „Сабах“.

Терористичните атаки на летище „Ататюрк“ отнеха живота на 44 души във вторник. Вече бе разкрита самоличността на двама от атентаторите. Това са Раким Булгаров и Вадим Османов, като и двамата са с руски паспорти.

Според агенция „Анадола“ властите са открили лаптоп в апартамента, в който са живели нападателите и се опитват да извлекат информация от него. До този момент са задържани 24 души във връзка с атентата.

Като ръководител на атентата беше идентифициран Ахмед Чатаев, който оглавява клетка на Ислямска държава в Истанбул.

Атентаторите са планирали да вземат заложници преди да започнат безразборния огън. Действията им обаче са били форсирани, заради породили се съмнения от страна на охраната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чачук

    2 0 Отговор
    Роска щом пишеш за Турция и летището,,Ататюрк,, поне сложи подобаваща снимка.Какви са тези негри в камуфлажи,пишеш за Турция,а не за Щатите.Не ни вземай за хампита.
  • 2 tost

    2 0 Отговор
    Двама руснака ще причинят милиарди загуби на туризма в Турция,сега чак разбрах защо Ер доги отиде да се моли на Путин.
Новини по държави: