Тема: Украйна

2 Юли, 2016 13:46 1 602 1

Арестуваха бившия командир на Надежда Савченко

  • надежда савченко-
  • арестуваха-
  • командир

Валентин Лилохит оглавява доброволческия батальон Айдар

Арестуваха бившия командир на Надежда Савченко - 1
Снимка: БТА/AP

Районният съд в Киев е задържал за два месеца бившия началник щаб на доброволческия батальон „Айдар“ - Валентин Лилохит, съобщи „112 Украйна“.

Представители на батальона в момента са блокирали съда, в знак на протест срещу задържането на своя командир. Очаква се и вдигането на палатков лагер в района съда. Протестиращите настояват прокуратурата да обжалва мярката за задържане на Лилохит.

Има съобщеният за сблъсъци между протестиращите и поддръжници на депутата Сергей Мелничук. Мелинчук е обвиняван, че е заповядал ареста на Лилохит.

Лилохит е обвинен в организиране на престъпна група и организиране на нападения. Подобни обвинения са повдигнати срещу други двама военни. Те са заподозрени в незаконно присвояване на средства и документи. Лилохит е и бивш командир на пилота Надежда Савченко, която бе върната в Украйна, след като бе осъдена от руски съд за убийството на журналисти.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 други двама военни

    2 0 Отговор
    Махаме думата "командир" от заглавието и намираме истината за ареста...
Новини по държави: