Last news in Fakti

6 Юли, 2016 07:51 982 0

Тереза Мей все по-близо до победата

  • тереза мей-
  • премиер-
  • консерватори-
  • лидер-
  • великобритания-
  • тори-
  • стивън краб

Стивън Краб се оттегли от надпреварата за премиерския пост във Великобритания

Тереза Мей все по-близо до победата - 1
Снимка АП/БТА

Министърът на труда на Великобритания Стивън Краб официално се оттегли от надпреварата за нов лидер на Консервативната партия и следващ премиер на страната, съобщи Би Би Си.

Краб обяви, че се оттегля доброволно, тъй като резултатът от гласуването е показал, че вътрешният министър Тереза Мей е "единственият кандидат", който е в състояние да обедини партията и да сформира "сплотено и силно правителство". Т това си изказване, той обеща да подкрепи кандидатурата й.

Краб също каза, че колкото по-бързо бъде избран новият лидер и министър-председател, толкова "по-добре", като се има предвид "сериозността на ситуацията в страната".

След оттеглянето на Краб и отпадането на Лиъм Фокс, в надпреварата остават трима кандидати - Тереза Мей със 165 гласа, Андеа Лийдсъм със 66 гласа и Майкъл Гоув с 48 гласа.

Гласуването ще продължи в четвъртък, когато депутатите от партията ще избират измежду тримата оставащи кандидати. Гласуването на депутатите ще продължи, докато останат двама кандидати, след което изборът ще бъде оставен на цялата членска маса на партията. Името на новия лидер ще бъде обявено на 9 септември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: