Last news in Fakti

13 Юли, 2016 10:38 859 0

Обвиниха египетските служби в изтезания и отвличания

  • египет-
  • отвличания-
  • изтезания-
  • амнести-
  • власти

Много от отвлечените са били измъчвани

Обвиниха египетските служби в изтезания и отвличания - 1
Снимка: БТА/ AP

Египетските служби бяха обвинени в изтезания и отвличания от неправителствената организация „Амнести Интернешънъл“, съобщи Би Би Си.

Според доклад силите за сигурност са отвличали и изтезавали политически активисти, протестиращи и студенти, някои от които на едва 14 години.

Твърди се, че много от тях са били измъчвани в продължение на месеци, много често със завързани очи и белезници през цялото време. Египетското правителство отрече тази информация.

Повече от 1000 души са били убити, а 40 000 арестувани след идването на власт на президента Абдул ал-Сиси.

Един от случаите на отвличане, за който се споменава, е 14-годишният Мохамед Абдалах, който е отвлечен от дома си от агенти на NSA (Египетската агенция за национална сигурност) по подозрение, че е бил член на забраненото в страната „Мюсюлманско братство“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА