Last news in Fakti

14 Юли, 2016 14:17 2 831 8

Руските дронове шесто поколение с микровълнови оръжия

  • руски-
  • дронове-
  • микровълнови оръжия-
  • шесто поколение

Оръжие, което може да изкара извън строя електронното оборудване на самолет съществува и "днес действа на десетки километри", подчерта в интервю за ТАСС, Владимир Михеев, директор на държавната руска фирма Крет, работеща в областта на електрониката, пише американското списание The National Interest.

Въпреки това Михеев смята, че микровълновите оръжия могат да бъдат опасни, както за техните оператори, така и за целта им. Русия активно се занимава с разработването на пилотирани и безпилотни летателни апарати, шесто поколение, които според сегашните прогнози, ще направят първия си полет през 2025 г. Но само безпилотният вариант ще има на борда си микровълново оръжие.

"Електромагнитният импулс ще има такава мощност, че ще бъде много сложно да се защити пилота от неговото собствено оръжие", отбелязва Михеев. Според него независимо колко добре ще се екранира кабината, този електронен импулс ще проникне.Такова оръжие може силно да увреди здравето на пилота. Засега не може да се постигне 100 процентова защита.

Съединените щати също се опитват да решат въпроса как ще изглеждат изтребителите шесто поколение, пише списание The National Interest. Може би те ще имат далечен радиус на действие, технология стелт и свръхзвукова крейсерска скорост, както и некинетични оръжия, като например микровълново или друго електромагнитно оръжие. Няма съмнение, че следващото поколение пилотирани летателни средства, ще бъде само един компонент от по-голям отбор, а пилотът ще управлява един куп безпилотни самолети с все по-големи възможности за автономен полет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 раптор

    1 2 Отговор
    Да се почудиш как ушанките са толкова футуристични! Или как някой смее да им се подиграва... А не, 2рото е ясно - комплексарщина!
  • 2 Войн

    2 0 Отговор
    Я какво екстериорно съвпадение с краварските дронове от преди 15 години !

    Коментиран от #4

  • 3 petkov

    2 2 Отговор
    Момче невежо, първо снимката е на някакъв безпилотен апарат, а не на тези дето ще литнат след 10-години. После, какво означава "дрон от преди 15 години"? "Дрон" е просто безпилотен летатален апарат. Играчката на детето ми също е дрон, а такива машини в армиите по света се използват от много години, основно за разузнаване е целеуказване. Ако мислиш, че това е някаква върхова техология достъпна само за САЩ и че видиш ли руснаците тепърва ще я развиват и използват, много жестоко се лъжеш.... Само за справка. СЗО Смерч е на въоръжение в Руската армия от почти 30 години, а може и повече. Това е единствената система за залпов огън стреляща с управляеми снаряди, като точността и е такава, че поразява футболна топка от 100 км. Е всичко това е възможно защото към тази система върви безпилотен самолет за разузнаване Пчела. Междо другото странното е , че американските дронове през последните години странно много приличат на тази Пчела. И това си има обяснение. Както каза конструктора на Конкорд "Нито ние, нито руснаците са копирали от нас или ние от тях, просто законите на физиката са еднакви за нас и за тях, и е нормално нашите криле да си приличат"

    Коментиран от #5

  • 4 подлоги не ни трябват

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Войн":

    Ти си толкова войн-колкото магарето е оперен певец...Я ни кажи ту"спеце" къде ги видя тези краварски дронове с тази технология бе тролей сороски...
  • 5 а бе батеее

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "petkov":

    Ааааа, т'ва невиждана технология, бе, бате! Даже някои направо и собствениците им не моа ги видат - като онзи, дето иранците си го прихванаха и си го приземиха на тяхна територия, ей така, за спорта!
  • 6 Бай хой

    1 2 Отговор
    Относно дроновете разбира се че руснаците са далеч напред. Когато пуснаха ту 143 в експлоатация краварите още не бяха и чували за подобно животно.
  • 7 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    само 6 то поколение?аз мислех че вече са на 60 то.само дето руски дрон дето да става за нещо до сега не съм видял.в сирия загубиха маса хеликоптери и пилоти заради липса на дронове,но караи путин е велик тва е достатъчно да имат дронове от 60 то поколение с вълни и без вълна :)!

    Коментиран от #8

  • 8 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Тролче, гледам че си напълнил всички теми с коментари - нещо заработваш допълнителни приходи по късните часове ли?! Ауу, що така бе хибридче родно, да не би да не достигат центчетата за да закърпиш семейния бюджет! Или се напъваш да искараш повечко за почивка!