Last news in Fakti

18 Юли, 2016 13:49 1 509 1

Могерини: Няма извинение Турция да пренебрегва закона

  • федерика могерини-
  • ес-
  • турция-
  • закони-
  • смъртно наказание

Могерини предупреди, че нито една страна, в която има смъртно наказание, не може да бъде член на ЕС

Могерини: Няма извинение Турция да пренебрегва закона - 1
Снимка: БТА/ AP

Няма извинение за Турция да пренебрегва върховенството на закона. Това заяви Федерика Могерини, върховен представител на ЕС по въпросите за външна политика и сигурност, цитирана от Today Online.

Тя добави, че турските власти трябва да спазва конституционните права на своите граждани след проваления военен преврат в страната.

„Загрижени сме от случващото се в Турция в тези часове. Турция трябва да спазва демокрацията и правата на човека“, заяви Могерини.

Хиляди полицаи и военни бяха арестувани след преврата. Властите погнаха и съдии и прокурори.

Могерини предупреди също така, че нито една страна, в която има смъртно наказание, не може да бъде член на Европейския съюз.

В социалната мрежа Туитър бяха разпространени снимки как турската полиция се държи с членове на турската армия, обвинени за участие в неуспешния опит за преврат.

Военнослужещите са били принудени дори да гледат портрета на президент Реджеп Ердоган.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 555

    0 0 Отговор
    Ердоган се държи като Бясно куче с поданиците си ...и ще умре като Куче в най скоро време...
Новини по държави: