Last news in Fakti

23 Юли, 2016 17:59 1 451 0

Тайван осигурява нови визови облекчения за страни от Азия

  • тайван-
  • югоизточна азия-
  • виза-
  • безвизов режим-
  • туризъм-
  • индустрия

Страната залага на развитието на туризма, предоставяйки визови облекчения

Нови визови разпоредби, насочени към гражданите на страни от Югоизточна Азия,  се очаква да привлекат 280 000 посетители в Република Китай и да генерират 407 милиона щатски долара за местната туристическа индустрия годишно. Това е предвидено от Министерството на транспорта и комуникациите в страната.

От 1 август в срок от една година гражданите на Тайланд и Бруней ще се радват на безвизово влизане в Тайван за престой не по-дълъг от 30 дни. В същото време от 1 септември тази година притежателите на паспорти от Камбоджа, Лаос и Мианмар, които за последните 10 години са получили визи за Австралия, Канада, Япония, Нова Зеландия, Южна Корея, Великобритания, САЩ или Шенгенското пространство, ще получат електронни визи за Тайван.

Това са част от мерките на правителството в страната за изготвяне на цялостна стратегия за укрепване на връзките на нацията с всички страни от Южна и Югоизточна Азия. Към момента Република Китай предоставя безвизово влизане на гражданите на Малайзия и Сингапур и електронни визи за гражданите на Индонезия, Филипините, Виетнам и Индия.

„Благодарение на ефективната си държавна политика, Тайван стана свидетел на феноменален растеж на броя на посетителите в страната“, заяви Ерик Лин, директор на отдел „Международни отношения“ към Бюрото по туризма. Той се позова на рационализирането на процеса за кандидатстване за виза за туристически групи от Индия, Индонезия, Филипините, тайланд и Виетнам през ноември 2015 г.

С население от 67 милиона души Тайланд се оказва най-големият потенциален източник на туристи за страната. Само за последната година техният брой се е увеличил с 40.88 на сто.  С цел да запази тази тенденция, Бюрото по туризъм в Тайван по-рано този месец организира конференция в столицата Тайпе, на която присъстваха членове на Тайландската туристическа асоциация и представители на местни туристически фирми.  

От правотелството на Република Китай заявиха, че ще продължават да работят по посока на превръщането на Тайван в най-желана дестинация за туризъм, като няма да пестят време и средства за това.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА