Last news in Fakti

27 Юли, 2016 05:00 2 235 1

Рекорден брой удавници в Швеция

  • швеция-
  • удавници-
  • плувци

Данните са рекордни за последните години

В Швеция регистрираха рекорд по удавници в страната през тази година, съобщи The Local.

До 31-ви юни броят на удавилите се в страната е достигнал 61 души. Това е с 21 повече от удавниците за същия период през миналата година.

Броят е и най-големият от 2000 г. насам. До този момент през месец юли са регистрирани 10 удавяния. Очаква се те да са много повече, когато излезе финалната статистика за месеца.

Големият брой на удавници се дължи на повишаването на броя хора, които падат под ледовете през зимата и на хубавото време в страната през лятото. Според експерти много плувци надценяват своите възможности и се впускат в опасно плуване по реки и плажове. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 смърф

    1 0 Отговор
    Ми така ще е. Като назначават за спасители джихадисти.
Новини по държави: