Last news in Fakti

26 Юли, 2016 21:27 1 416 1

Швеция с новаторски подход в борбата срещу финансирането на тероризма

  • швеция-
  • тероризъм-
  • финансиране-
  • новаторски подход-
  • данъчна афенция-
  • служба за сигурност

Службата за сигурност и данъчната агенция в страната работят ръка за ръка

Швеция с новаторски подход в борбата срещу финансирането на тероризма - 1
Снимка АП/БТА

Останалите европейски страни трябва да изучат сътрудничеството между данъчната агенция и службата за сигурност в Швеция, за да се опитат да се борят срещу финансирането на тероризма. Това заяви пред шведското национално радио водещ експерт.

Магнус Рансторп, който оглавява катедрата по изследване на тероризма в Шведския университет по отбрана, заяви пред Радио Швеция, че данъчната агенция има иновативен подход в използването на властта си, за да облага с данъци недекларирания доход.

"Данъчната администрация - това е тайното оръжие, с което разполага Швеция в арсенала си", каза Рансторп.

"Това е нещо, на което другите европейски страни трябва да подражават, да разгледат и да се поучат от него. Те трябва да разговарят с шведската данъчна администрация относно опита ѝ в тази сфера", заяви още Рансторп.

Според експертът може би това е подходът, който ще затрудни част от чуждестранните бойци в други държави да пътуват до Сирия или поне ще направи живота си малко по-труден.

Пиа Бергман, координатор в отдела за борба с организираната престъпност към данъчната агенция, заяви пред шведското радио, че службата за сигурност е предупредила нейната агенция за около 200 души, които са заподозрени във финансиране на тероризъм.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    1 0 Отговор
    Жалко за труда ви, тъпи шведи, жалко за парите дето се трошат за заплатите ви. Ако си мислите, че тероризма се финансира от фирми и физически лица от белите европейски държави (те вече не са много-много бели, но все пак..), много се лъжете. Тероризма се финасира от САЩ, ОАЕ, Турция и т.н. Тия джихадисти на кой мислите че продават петрол, от кой мислите че взимат пари, кой им праща оръжията и т.н.
Новини по държави: