Last news in Fakti

17 Октомври, 2011 10:33 2 680 1

Сираци са били изнасилвани във Виена

  • виена-
  • деца-
  • сираци-
  • изнасилване
Сираци са били изнасилвани във Виена - 1
Архив

Австрия е разтърсена от скандал за сексуално насилие в дом за сираци в столицата Виена, съобщава АФП.

Позорните действия са ставали през 70-те години на миналия XX в. в закрития вече дом „Шлос Вилхеминенберг“. Няколко десетки възпитаници на сиропиталището са се осмелили и разказали пред неправителствени организации за ужасите, на които са били подлагани от персонала на дома и от чужди мъже.

„В стаята бяхме 20 момичета. Портиерът пускаше чуждите мъже и те започваха да се гаврят с всяка от нас по отделно“, разказват пред виенски медии пожелали анонимност пострадали.

Австрийският в. „Куриер“ уточнява, че на 139 жени вече са били платени обезщетения за ужасите, които са преживели в закрития през 1977 г. дом. Според „Шпигел онлайн“ не трябва да се изключва възможността броят на жертвите да е по-голям след повторното откриване на случая.

Това е поредният скандал за изнасилване, който разтърсва Австрия. Ако досега прицел на вниманието беше местната католическа църква, то казусът „Шлос Вилхемуненберг“ отново поставя въпроса доколко властите са в състояние да пазят децата от сексуално посегателство, коментира сайтът Heute.at.

Преди три години целият свят беше потресен от ужасяваща история за Йозеф Фрицъл, който беше държал дъщеря си в плен и я насилвал сексуално в продължение на цели 24 години.

Скандалът принуди правителството във Виена да преразгледа Наказателния кодекс в частта за наказанията, предвидени за извършителите на тежки сексуални престъпления.

Новите мерки предвиждат също полицията да проучва семействата, които искат да осиновят деца на свои роднини.

Йозеф Фрицъл е лежал в затвора за изнасилване, но въпреки това му е било дадено правото да осинови едно от децата на Елизабет, а за други две да се грижи в качеството си на приемен родител.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мето

    0 0 Отговор
    това ли е чистата раса