Last news in Fakti

5 Септември, 2016 14:18 1 410 0

Нови мерки за безопасност на храните в Тайван

  • тайван-
  • среща-
  • безопасност на храните-
  • мерки за безопасност-
  • здравословна храна-
  • регулации-
  • инспекция-
  • контрол-
  • инициатива

Цай направи своето изявление по време на откриване на тридневната среща на Върха, състояла се в Тайпе

Нови мерки за безопасност на храните в Тайван - 1

Президентът на Република Китай Цай Ин-Уен заяви, че правителството на страната ще създаде независима комисия за оценка на безопасността на храните като част от нови мерки за защита на общественото здраве и укрепване на репутацията на тайван като отлична кулинарна дестинация.

„Безопасността на храните е сред приоритетите на администрацията“, заяви Цай по време на откриването на срещата на Върха в Тайван, посветена именно на тази тема. „Тъй като въпросът включва междуведомствена координация, правителството ще създаде независима комисия, която да направи оценка на потенциалните рискове и да даде насоки за подобряване на управлението“, допълни тя.

По нейни думи ще бъде създаден и специален орган, който да регулира използването на химически вечества в производството на храните, а успоредно с това депутати от Демократичната прогресивна партия работят по промени в Закона. Ще бъде увеличен и бюджетът за осигуряване на безопасност на храните с 50 на сто през следващата година, като се акцентира върху изграждането на система за управление на производството и повишаването на възможностите за инспекция.

Цай заяви, че новите мерки имат за цел не само гарантират общественото здраве и физическо благосъстояние на гражданите, но също така да се засили самоконтролът на производителите и да се затвърди репутацията на страната като привлекателна дестинация за кулинарни експерти и любители на чуждестранната кухня.

По думи на президента, вски постигнат напредък в тази област е добър атестат не само за работата на правителството, но и за развитието на обществото. Част от усилията в тази посока включват инициативата осигуряване на здравословен обяд в училщата в цялата страна, а също и въвеждането на строги стандарти и затегнати регулаторни механизми.

Цай призова всички сфери на обществото да работят съвместно за насърчаването на местната култура на хранене и опазването на устойчивото развитие на околната среда.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА