Last news in Fakti

5 Декември, 2016 20:52 1 072 0

Нарендра Моди е личност на годината... според читателите на TIME

  • нарендра моди-
  • time-
  • личност на годината-
  • списание тайм-
  • премиер на индия-
  • анкета-
  • читатели

Името на човека, който ще бъде обявен за Личност на годината, ще стане известно на 7 декември

Нарендра Моди е личност на годината... според читателите на TIME - 1
Снимка Архив АП/БТА

Читателите на списание TIME определиха индийския премиер Нарендра Моди за "Личност на годината" в предварителното онлайн проучване, чиито резултати се появяват само дни, преди престижното издание да обяви официално своя избор за Личност на 2016 г.

Макар редакторите на списанието да са тези, които решат окончателно кой ще стане личност на годината, резултатите от онлайн анкетата дават поглед над това как светът вижда личностите.

Благодарение на хората, гласували в анкетата, Моди изпреварва други световни лидери, артисти и политици, чиито имена също са в надпреварата за най-влиятелна фигура на 2016 г.

След затварянето на анкетата в неделя в полунощ, резултатите показват, че Моди води в надпреварата с 18%. Той стои доста по-напред от най-близките си съперници — Барак Обама, Доналд Тръмп и Джулиан Асандж, всеки от които е получил по 7% от гласовете.

Още по-назад в класацията на читателите попадат други видни личности, изявили се по някакъв начин през изминалата година. Марк Зукърбърг има 2% от гласовете, а Хилъри Клинтън — 4%.

През последните няколко месеца, рейтингът на Моди скочи, заради широкото обществено одобрение към него от страна на индийците, след ратифицирането на парижкото Споразумение за изменение на климата.

Официално Личността на годината на списание TIME ще бъде обявена на 7 декември.

Нарендра Моди е личност на годината... според читателите на TIME


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА