Last news in Fakti

2 Ноември, 2011 16:26 892 0

Срещата на Г-20 в Кан струва 20 млн. евро

  • г20-
  • франция
Срещата на Г-20 в Кан струва 20 млн. евро - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

33 делегации на държави и международни организации, или около 3000 души, се очаква да пристигнат утре в Кан за срещата на върха на Г-20. Разходите по организирането на срещата се очаква да достигнат около 20 милиона евро, съобщи френското външно министерство.

Повече от 3000 журналисти са били акредитирани за отразяването на събитието. "Цената на срещата на върха на Г-20 в Кан възлиза на около 20 милиона евро, осигурени от специалната програма за френското председателство на Г-8 и Г-20, финансирана от бюджета на Ке Д`Орсе", заяви говорителят на министерството Бернар Валеро.

"От няколко седмици екипите на министерството работят на пълни обороти по организирането и развитието на срещата на върха", допълни той. Членове на Г-20 са държавите от Г-7, включващ индустриализираните страни (Германия, Канада, САЩ, Франция, Италия, Япония, Великобритания), повече от 12 бурно развиващи се страни (Южна Африка, Саудитска Арабия, Аржентина, Австралия, Бразилия, Китай, Южна Корея, Индия, Индонезия, Мексико, Русия и Турция). Двадесетото място се заема от ЕС.

Мексико ще поеме председателството на Г-20 от Франция в края на срещата на върха в Кан за срок от една година.


 

Информацията е на БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА