Last news in Fakti

4 Ноември, 2011 16:00 972 0

Отново скандал в Лондон за изхвърлени документи в кошче

  • винс кейбъл-
  • документи
Отново скандал в Лондон за изхвърлени документи в кошче - 1
Винсе Кейбъл. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нов скандал с изхвърлени в боклукчийски кофи секретни правителствени документи разтърси отново политическия елит в Лондон, съобщават британските медии.

От февруари насам бдителен лондончанин няколко пъти вадил от кофите пред офис на британския министър на търговията Винс Кейбъл документи, които е трябвало или да бъдат съхранявани на сигурно място, или унищожавани.

Сред тях имало министерски писма и поверителни данни за жители на избирателния окръг на Кейбъл. Те били намерени в кошчетата пред сградата на предизборния екип на министъра в Туишкънам, в югозападен Лондон.

След като прибрал всички изхвърлени документи, бдителният лондончанин ги предал на местен вестник.

Това е вторият скандал за изгубване на документи за последните три седмици, в който министър от кабинета на Дейвид Камерън се забърква.

„Телеграф“ уточнява, че Винс Кейбъл може да бъде глобен до 500 000 британски лири, ако британската служба за защита на личните реши, че министърът е нарушил закона.

Самият Винс Кейбъл беше принуден да поднесе извинения на избирателите си. Той подчертал, че поведението му е било непростимо и че е накърнил техния личен живот.

Преди няколко седмици друг член на кабинета - британският министър по въпросите на правителствената политика Оливър Летуин беше забелязан да хвърля няколко пъти официални документи в кофа за боклук в лондонски парк.

Някои от изхвърлените книжа съдържали данни за спорни методи на разпит на заподозрени в тероризъм. Тогава говорител на премиера Дейвид Камерън уточни, че документите се отнасяли предимно до работата на Летуин като депутат от Западен Дорсет, а не като министър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА