Last news in Fakti

13 Ноември, 2011 18:54 1 450 0

Кремъл продължава да въоръжава Башар Асад

  • асад-
  • оръжие-
  • русия-
  • сирия
Кремъл продължава да въоръжава Башар Асад - 1
Президентът на Сирия Башар Асад прие днес руския патриарх Кирил. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия продължава да изпълнява договорите си за доставка на оръжия за Сирия, тъй като никакво международно решение не го забранява. Това заяви заместник-директорът на Федералната служба за военно - техническо сътрудничество Вячеслав Дзиркалн.

Той направи изявлението на пресконференция в Дубай, където е за Международния салон по аеронавтика.

Тъй като няма никакви ограничения за доставка на въоръжение за Сирия, Русия изпълнява всички свои задължения по контрактите, които сме сключили с тази страна, аргументира се Вячеслав Дзиркалн.

Неговото признание става на фона на натиска от Запада над Башар Асад заради репресиите срещу демонстрантите в страната.

Според ООН от 15 март досега в Сирия са загинали над 3500 души. Русия се противопоставя на всяка резолюция на СС на ООН за налагане на санкции.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА