Last news in Fakti

22 Февруари, 2017 03:30 1 088 6

Германия увеличава армията си

  • германия-
  • армия-
  • бундесвер

Личният състав на Бундесфера ще нарастне до почти 200 000 войници

Германските въоръжени сили планират да увеличат до 2024 г. броя на професионалните войници до 198 000 поради нарасналите си задължения, съобщи министерството на отбраната, цитирано от ДПА.
В края на миналия месец в Бундесвера са служели 178 000 човека.

Германските въоръжени сили планират да увеличат числеността и на цивилния си персонал, която ще надхвърли 61 000 души.

"Към Бундесвера се предявяват искания, каквито никога не е имало преди", заяви германският министър на отбраната Урсула фон дер Лайен.

След края на Студената война числеността на германските въоръжени сили беше съкратена. Миналата година обаче министерството на отбраната обяви, че слага край на тази политика.

Планираните увеличения може да предизвикат сериозна обществена реакция, отбелязва ДПА. В момента в страната се водят дебати за засилващите се ангажименти на Германия в областта на отбраната.

Правителството на новия президент на САЩ Доналд Тръмп поиска партньорите от НАТО да увеличат финансовия си принос към колективната отбрана. Вашингтон предупреди, че в противен случай ще намали ангажиментите си в сферата на отбраната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    3 4 Отговор
    Германия е световна сила , а Меркел не е за подценяване тя е способна и на Трамп да покаже откъде изгрява слънцето и на Путин.

    Коментиран от #5

  • 2 Kcaniba

    3 3 Отговор
    Германия е световна сила!!!
    та да му мислят комшиите!
    най веке ингилизите, че швабен имат 2 пъти да им връщат ;)
  • 3 Варна

    1 0 Отговор
    Това което се наблюдава е увеличаване на численият състав на военнослужещите във всички страни! Увеличение на разходите за ново оборудване...
    Много страни възстановиха военната повинност...

    Ние се разоръжаваме- имаме бяла книга на армията! Не разбирам, кой и по каква причина избягва темата за възстановяване на военното обучение.
    Ние вече имаме остра нужда от това! Не сме Нова Зеландия, Патагония или хонолулу където можем да разчитаме че нямаме врагове.
    В Европа и Азия ще има преразпределение и ще се лее кръв, а ние вървим към поведението на жертвен дар
  • 4 тука има тука нема

    1 0 Отговор
    Ще приемат ли от новичките мургавички интегрирани "германци"?
  • 5 Да ама не

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "кроко":

    Гледащите продължително в слънцето, изгрящо от изток винаги са ослепявали за продължително време след това.
  • 6 Месершшмит

    1 1 Отговор
    Понамирисва не Трета Световна!!!
Новини по държави: