Last news in Fakti

25 Февруари, 2017 23:30 26 086 13

Имал ли е Хитлер атомна бомба?

  • атомна бомба-
  • адолф хитлер-
  • ядрен опит-
  • германия-
  • втора световна война

Нацистите успешно са тествали истинска атомна бомба преди края на Втората световна война

Имал ли е Хитлер атомна бомба? Сянката на ядрената гъба се забелязва в разсекретени документи в САЩ. Те показват, че нацистите успешно са тествали истинска атомна бомба преди края на Втората световна война.

Наскоро разсекретеният файл APO 696 от Националния архив във Вашингтон подробно проучва колко далеч са стигнали учените на Третия райх в разработването на атомна бомба – нещо, което Хитлер силно жадува. Във файла, получен от популярния ежедневник Bild, пише, че задачата на учените, изготвили доклада от 1944 до 1947 г. е била "разследвания и научни изследвания за развитието и практическото използване на германската атомна бомба".

Докладът е изготвен от безброй американски и британски разузнавачи. Той включва още показанията на четирима германски експерти - двама физици, химик и ракетен експерт.

Изводът е, че учените на Хитлер са се провалили в стремежа си за постигане на пробив в ядрената технология. Неоспорим и документиран факт обаче е реален тест на атомна бойна глава, който вероятно се е случил през 1944 г.

Изявлението на германския тест пилот Ханс Зинснер, цитирано в досието, се счита за доказателството. Той наблюдавал облак с формата на ядрена гъба в небето по време на изпитателен полет в близост до Лудвигслуст (южно от Любек).

"В началото на октомври 1944 г. летях на около 12-15 км от ядрен тест близо Лудвигслуст. Облак с формата на гъба, придружен с бурна турбуленция, стоеше без никакви привидни връзки над мястото, където се е състояла експлозията. Имаше силни електрически смущения и невъзможност да продължа радио комуникацията", докладва пилотът.

Той оценява размера на облака на около 6,5 мили и описва "странни оцветители", последвани от взривна вълна, която усетил чрез "здрав натиск върху лоста за управление" в пилотската кабина.

Един час по-късно пилот в друга машина, излетяла от Лудвигслуст, наблюдава същото явление.

Според други архивни документи италианският кореспондент Луиджи Ромерса наблюдава от земята същата експлозия. Той бил изпратен от диктатора Бенито Мусолини, за да наблюдава теста на "новото оръжие" на германците. Задачата му била да докладва своите впечатления обратно на Мусолини.

Известно е, че Хитлер е преследвал овладяването на ядрените технологии и искал да се сдобие с ракети V-2, с които да може да унищожи Великобритания.

Свидетелството на четиримата немски учени в разсекретения американски доклад споменава са тайна среща, проведена в Берлин през 1943 г. На нея присъствали близкият на Хитлер военен министър Алберт Шпеер и самият фюрер. Дискусията била наречена "ядрената среща на върха".

В края на доклада се посочва, че съюзниците смятат, че германците не са успели да предизвикат истинска ядрена верижна реакция, необходима за задействане на бомба. Само че никой не може да обясни - какво се е случило в небето над Лудвигслуст през 1944 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мич

    69 12 Отговор
    Дори да я е имал никога не я е използвал.Както разбира се никя друга нация по света, освен една.Тзи нация претендира да е еталон за демокрция.Изводите си правте сами
  • 2 Гъбка

    20 2 Отговор
    Англичаните успяват да бомбандират заводите на Хитлер за "Тежка вода " в Норвегия. И въпреки това немските учени са били вече доста напред с материала, щом са предупреждавали Хитлер ,да не използва това оръжие в гъсто населената Европа,защото би било еднакво опасно и за победители и за победени. Качват материалите и чертежите за изготвянето на Атомна бомба на подводница и ги пращат на Япония с идеята в големите открити пространства на Тихия Океан да се борят успешно с Американският Флот. Съюзниците прехващат тази информация , успяват да заловят подводницата, с ядрените материали, вероятно и с помощта на пробилата се "Енигма" Ядрените материали и чертежи попадат при американците, и така и добиват една част от нужните им количества. Американците също са имали своя ядрена програма, и за разлика от Хитлер са я довели до край.

    Коментиран от #9, #10

  • 3 mediator37

    28 3 Отговор
    През 1936г. в изпълнение на Нюрнбергските закони, всички евреи от научни катедри, изследователски лаборатории, университети и институти са изгонени, в т.ч. и Айнщайн. В резултат на изгонването на евреите, които само са пречели с невежеството си, германската наука и технологии дръпват напред с невиждани темпове. През 1938 г. Ото Хан пръв в света постига делене на атома. Третият Райх е имал технологично превъзходство във всички области, не само в атомната бомба.
  • 4 облъчен

    11 0 Отговор
    По вероятната хипотеза е,че немските учени са знаели ефекта на радиацоинното лъчение и са изпробвали на полигона си Пенемюнде т.н. мръсна атомна бомба върху военнопленници.
  • 5 той

    11 2 Отговор
    Закъснели са за жалост
  • 6 qqqqq

    22 4 Отговор
    Ако бяха я използвали, сега светът щеше да бъде едно по добро място.

    Коментиран от #8

  • 7 Morgoth

    13 2 Отговор
    Това което се е случило в небето на Лудвигслуст е, че някои хора биха написали всичко, само да генерират малко повече кликове по страниците си.
    Въпрос на няколко години е било Хитлер да достигне до ядрената бомба и ако това беше станало по-рано Лондон нямаше да го има още на първия ден, а на следващия изчезваха Ленинград и Сталинград.
  • 8 Оня с лаптопа

    4 10 Отговор

    До коментар #6 от "qqqqq":

    Откъде си сигурен, че щеше да е по-добро? Райха е диктатура, а от диктатурата си патят онези, които не са на власт... Или щеше да се запишеш в Хитлерюгенд за да лапкаш? Но Хитлер е имал атомна бомба далеч преди това - Ева Браун. Тя го е карала да експлоадира, експлоадира, експлоадира.... И то без всякакви самолети.
  • 9 CL500

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гъбка":

    Гъбка, не ти е точна информацията! Говориш за подводница U-234, която наистина е била насочена към Япония с чертежи, последните разработки за създаването на атомна бомба и нещо много важно - ядрен материал - Уран, необходим за самата бомба. Наясно си, че такъв материал не може да се намери/сдобие/обогати до нужната степен току така. На борда са били и няколко японеца. Подводницата е била на секретната си мисия, след като на немците е станало ясно, че губят войната в Европа, с надеждата Япония да вземе превес в другия край на света. По време на прехода Германия капитулира и следва нареждане всички подводници да изплават, излъчат координати и се предадат на най-близкия съюзнически военен кораб. Капитанът на въпросната подводница решава да изпълни заповедта, като заключват японците, страхувайки се да не направят бунт (все пак инператорска Япония не е капитулирала към този момент). По-късно намират японците самоубили се, честта им не позволява да се предадат. Та, подводницата изплава, следва голяма борба м/у американски и канадски кораби, кой ще плени трофея, без дори да подозират за ценния товар. Американците изпреварват и я пленяват и ескортират до щатите. Там намирайки 'някакви' сандъци, обозначени U-237, са се чудели тия германци що са объркали номера на подводницата U-234, докато не разбрали, че това не е номера на подводницата, а U - като Уран :-)
    По-късно американците в недостиг на Уран, използват и тоя същия Уран за проекта Манхатън и реализацията на
  • 10 CL500

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "Гъбка":

    ....на създаването на ядрените бомби. По ирония на съдбата тоя същият Уран наистина достига до Япония, но под друга форма и с друга цел.

    Коментиран от #12

  • 11 Kcaniba

    15 3 Отговор
    Напълно съм съгласен с Мич!!
    Колкото и да е бил луд фюрера , той не е използвал върху хората!!!
    Американците, едвам се сдобиват с атомното оръжие, пак благодарение на заграбените технологии от германците - веднага бомбандират с летално, високорадиоктивно атомно оръжие, като изпепеляват два гъстонаселени японски града!!!
    Демокрация и правата на човека ще ме учат цял живот!!!
  • 12 екстрасенса

    0 4 Отговор

    До коментар #10 от "CL500":

    Тва са фактите, но непълни... Подводницата е изплавала, нжо е попаднала на бълхарски рибарски кораб. И както всяко бълхарско деяние от много векове насам - лап пара дъ бар чоп парасъ ай сиктир къщ от софрата, бълхарските моряци, за да защитят достойно честта на нашта партия, са препродали подводницата на първият срещнат кораб, да ен Мъней ен Лайф. Той по случайност се е оказал американски. нашите си поделили парата и отишли след рейса да купонясват, а американос са разгледали проектите и са сглобили ядренната си бомба. След което са я пуснали едната над хирошима и Нагазаки. когато нашите са разбрали какво е станало, се натряскали от мъка, че не са взели десеторно повече пари. След което теглили една майна на късмета си и сме си останали със среден пръст. Така казват някои звезди, но дали казват истината не зная? И все пак имат логика - акоо погледнем фактите, че Левски, Ботев, Царство България, НРБ, РБ са крадени и предавани от доста бълхари и то и на власт и не, изглежда да е вярна историята? Но звездите не казват всичко.
  • 13 гулаг

    15 9 Отговор
    На извергите в Кремъл не им трябва атомна бомба, дирижираната от тях комунистическа система изби повече хора отколкото която и да е война, избиха милиони в собствената си държава........
Новини по държави: