16 Ноември, 2011 08:12 810 0

Интернет гиганти заедно срещу онлайн-пиратството

  • facebook-
  • интернет-
  • пирати
Интернет гиганти заедно срещу онлайн-пиратството - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Интернет гигантите Facebook, Google, Twitter и Yahoo се обединиха с AOL, eBay, LinkedIn, Mozilla и Zynga против предложен закон в Конгреса на САЩ, целящ да се бори с онлайн-пиратството.

В съвместно писмо, фирмите заявиха, че подкрепят "обявените цели на закона – осигуряването на допълнителни средства за борба с чуждестранни сайтове, посветени на нарушаване на авторските права", предаде АП.

Групите за защита на свободата на словото и дигиталните права вече ги разкритикуваха, защото разрешават на американските правоприлагащи органи да затварят едностранно сайтове, включително в чужбина, без съд.

Интернет компаниите заявиха, че "не можем да подкрепим тези закони така, както са написани и ви молим да разгледате по-целенасочени методи за борба с "незаконните" сайтове".

"Опасяваме се, че тези мерки представляват сериозна заплаха за иновативността и създаването на работни места в нашата индустрия, както и за кибер-сигурността на нашата страна", заявяват водещите интернет компании.

"За нещастие, така написан, законът ще изложи спазващите закона фирми и технологични компании от САЩ на нови неизвестни пасиви и технологични мандати, които ще налагат наблюдението на уебсайтове", се казва в писмото им до комитетите на Сената и Камарата на представителите.

Законите за мерки срещу "нелегалните" сайтове, обвинени в пиратстване на филми, телевизионни програми и музика получиха подкрепата на Холивуд, музикалната индустрия, Съюза за бизнес-софтуер, Националната асоциация на производителите, Търговската камара на САЩ и други групировки.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА