Last news in Fakti

16 Ноември, 2011 12:07 818 0

Лагерът „Окупирай“ във Вашингтон остава

  • сащ-
  • окупирай-
  • вашингтон-
  • ню йорк
Лагерът „Окупирай“ във Вашингтон остава - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лагерът на протестното движение „Окупирай“ във Вашингтон няма да бъде премахнат. Такива са моментите планове на властите в американската столица, което ярко контрастира с крутите мерки в Ню Йорк.

Вчера полицията там предприе масирана акция по изгонването от демонстрантите от парка близо до финансовия център на мегаполиса, при която се стигна до арести на около 150 души. Разгонени бяха и младежите в Оукланд и Портланд.

„Постовете“ акцията „Окупирай DC”, намиращи се в близост до Белия дом, ще останат, предаде „Фокс нюз“.
Проведени са преговори между протестиращите и управата на парка,  от които дошло разбирателство да се спазват здравни, санитарни и условия, както и такива за сигурност. Разрешено е на младежите да продължат акцията си, предизвикана от несправедливостите на капитализма, мегакорпорациите и безработицата. 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА