Last news in Fakti

10 Март, 2017 13:04 1 546 7

Сексистки евродепутат неонацист ядоса хиляди

  • петиция-
  • нацистки поздрав-
  • януш корвин-мике-
  • ес-
  • депутат-
  • евродепутат

Евродепутатът заяви, че жените трябва да получават по-малко пари

Сексистки евродепутат неонацист ядоса хиляди - 1
Снимка: БТА/ AP

Повече от 700 000 души се подписаха в петиция, искаща отстраняването на „сексистки“ депутат от Европейския парламент, предаде France24. Хиляди се подписаха срещу крайнодесния поляк Януш Корвин-Мике, станал популярен и заради направен нацистки поздрав.

От гражданското движение „Avaaz“ стартираха онлайн петиция на символична дата – осми март, международният ден на жената. Само за няколко дни бяха събрани стотици хиляди подписи.

„Искаме от Европейския парламент да отстрани полския евродепутат Януш Корвин-Мике заради омразните му коментари относно жените и мигрантите, както и след направения нацистки поздрав от парламента“, се казва в петицията.

Авторите й посочват, че тези действия са в нарушение на нормите на европарламента, както и на ценностите на Европейския съюз.

Полякът си навлече гнева на мнозина, след като заяви, че жените трябва да печелят по-малко, защото са по-малко интелигентни от мъжете. „Знаете ли колко жени са в топ 100 на световния шах? Ще ви кажа – нито една“, заяви Януш Корвин-Мике.

Името на евродепутата неведнъж се е забърквало в скандали и неодобрение. Януш Корвин-Мике твърди, че нацисткият лидер Адолф Хитлер не е знаел за изтреблението на евреи през Втората световна война. Той нарече бежанците „човешки боклуци“, а освен това е отправят и расистки обиди относно тъмнокожите американци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ссс

    10 1 Отговор
    къде са ся нашите шорочета да ни обяснят как в полша и усрайна няма никакви нацисти, а те даже в европарламента се намърдали! козячетата беснииии'
  • 2 мадър кънтри

    11 0 Отговор
    Аааа да дойдат в България да видят до скоро всичко само жени беше, това премиер, това президент, министърки - все жени или такива, които почти изглеждат, като мъже, ама се оказаха жени. Един матриархат цари тук не е истина просто !!! Сега обаче е интересно появи се жена обаче, която се държи като мъж и дори поиска да си говорят с бившата премиерка "по мъжки", ама как да стане, като са си жени !
    Женско царство ви казвам, а те се оплакват!? Ха ха
  • 3 Николай

    4 10 Отговор
    На този главата му е изветряла отдавна, а може и винаги да си е бил така.
  • 4 Откровен

    9 3 Отговор
    Човекът казал истината, а идиотите, живеещи в измислен свят, ще го разкъсат. Прочетете " Новите дрехи на царя" бе, мили деца. Не виждате ли, че обърнатия ви с главата надолу свят вече се сгромолясва. Да знаете само какво ви чака...
  • 5 той

    5 0 Отговор
    Какво по достойно от това да бъдеш какъвто си и да имаш смелостта да изразиш мнение различно от общоприетото.
  • 6 Ото

    3 0 Отговор
    Не си прав Януш! Жените са по-интелигентгни от мъжете .като доказателство привеждам факти - хвърлят въдицата и като намерят някой баламурник с пари, омотат му тиквата и край, човека докато се опомни вече е женен. А ти казваш, че не са умни? Ето и в политиката - напълно безполезни политици паразити сред тях има доста жени - намъкнат се на някое държавно постче лапат тлъсти пачки и осигуровки наготово, а ти върви се чуди как да им плакащ дданъци? Смотан свят е да знаеш! Но женорята са хитри! Ако не бяха, нямаше света да е толкова сбъркан. нали жени управляват света? ето и Бог е жена - познавам я. затова света е с трибуквието нагоре. За добрите само ад и смърт а за лошите привилегии пачки келепирец. Но са хитри. Абе ти женен ли си? Жена ти не те ли е правила на перушан? Не те ли е вдигала от леглото насред Събота сутринта да ходите да пазарите в мола още рано? Заплащането трябвна да е според положения труд печалба, не според мъж и жена!
  • 7 кучето шаро

    1 0 Отговор
    В световният шах в топ 100 има 100 жени и 100 мъже , защото са разделени !