Last news in Fakti

21 Март, 2017 10:45 4 666 10

Скандал в Италия! Източноевропейките винаги били секси

  • източноевропейки-
  • италия-
  • предаване-
  • сравнения-
  • жени-
  • скандал-
  • мъже-
  • изневери

Свалиха предаване от ефир заради обидни сравнения

Скандал в Италия! Източноевропейките винаги били секси - 1
Снимка: Shutterstock

Сравнения между източноевропейските жени и италианките предизвикаха грандиозен скандал в италианския ефир, който доведе до извинения и сваляне на предаване.

Италианската държавна телевизия RAI свали от ефир токшоуто „Да поговорим в събота“ след дебати защо италианските мъже предпочитат дами от Източна Европа пред своите сънароднички.

В ефир бяха представени няколко аргумента за тази тенденция. Източноевропейките бързо влизали във форма след раждане, били винаги секси, прощавали изневерите, позволявали мъжа да бъде главата на семейството, а освен това били и прекрасни домакини.

Аргументите предизвикаха вълна от възмущение. Предаването обикновено събира по милион и половина зрители пред екраните всеки уикенд, посочват италианските медии.

Директорът на RAI Антонио Дал'Орто публично поднесе своите извинения за сексистките и обидни коментари по отношение на жените от Източна Европа.

След излъченото предаване някои италиански политици изразиха възмущението си относно тези сравнения, а недоволство имаше и в социалните мрежи.

В самото предаване за гости бяха поканени жени от Източна Европа и италиански мъже, които на дълго и на широко обсъдиха забелязващата се тенденция. За пример бе даден дори и американският президент Доналд Тръмп, чиято съпруга е родена в Словения.

Забавен момент в предаването бе и объркването на водещата кои страни всъщност влизат в графата „източноевропейски“. Тя се обърна към италианския актьор Фабио Тести с думите: „Ти си бил с прекрасни жени от изтока, включително (шведската актриса) Анита Екберг“.

Рита Бориони от борда на директорите в държавната телевизия заяви, че се чувства засрамена заради разразилия се скандал. Според нея подобни коментари за жените са обидни, сексистки, расистки, и показват определени стереотипи в съзнанието на хората.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пазарна икономика

    28 0 Отговор
    Мухахахах явно италианките са се почувствали силно засегнати от яката рекламата на източноевропейките и са подали жалби :)
    Ееее ми да се стегнат малко, конкуренцията е жестока 'кво да се праЙ !

    Коментиран от #2

  • 2 джими

    23 1 Отговор

    До коментар #1 от "пазарна икономика":

    ами разбирам ги....в Италия ако видиш хубава жена, тя обикновено се оказва румънка или българка
  • 3 Ганю

    14 0 Отговор
    Мдаааа, 80% са прасета с кореми, ядат като за световно и не слизат от колите. Искат пари, подаръци, ресторанти и домашна слугиня. Много ревниви и скандалджийки. Как няма да искат източноевропейки!
  • 4 Ганю

    6 0 Отговор
    Модели, рекламни лица и прочие, не са италианки- повечето са от Южна Америка.
  • 5 man

    6 0 Отговор
    Аз не разбрах какъв е проблема, това че с източноевропейките мъжете се чувстват истински мъже, това ли е !?!?
  • 6 The Soldier

    7 2 Отговор
    Защо не говорят за Източноевропейските мъже, че не могат да си намерят жена, че източноевропейките не искат свойте мъже. Трябва (ние) източноевропейските мъже да се хванем със западноевропейски жени. Така както нашите жени се хващат със западни мъже, така и ние източноевропейските мъже ще се хващаме със западноевропейски жени. Ако не искате западноевропейски жени (Италианки, Французойки, Испанки) тогава хленчете и се измъчвайте във вашата самота драги ми източноевропейски мъже.
  • 7 гост

    3 0 Отговор
    Никоя източноевропейка не се е оплакала, ала станало скандал?!? Дали не е защото италианките не струват пред източноевропеките? Май май.
  • 8 FUCK OF

    6 1 Отговор
    ВИДИШ ЛИ ХУБАВА ЖЕНА В ЧУЖБИНА,ЗАГОВОРИ Я СПОКОЙНО НА БЪЛГАРСКИ....ТЯ ЗНАЕ...ЗАЩОТО Е БЪЛГАРКА......ДА.. НАИСТИНА ИЗТОЧНОЕВРОПЕЙКИТЕ СА ПО ХУБАВИ ОТ ЗАПАДНОЕВРОПЕЙКИТЕ.....ВЗЕМЕТЕ ЗА ПРИМЕР И УКРАИНКИ,РУСКИНИ,ЧЕХКИНИ ,ПОЛЯКИНИ....ТЕ СА НОМЕР 1..........В КРАЙНА СМЕТКА,ВСИЧКО Е ДО ЧОВЕКА....БИЛО ТО МЪЖ ИЛИ ЖЕНА....
  • 9 Lorenzo

    4 1 Отговор
    Има само някои красиви западни жени Моника Белучи, Софи Марсо, Селена Гомез. За другите не знам
  • 10 Kcaniba

    0 0 Отговор
    Какъв сексизъм!! Леле - горките Източноевропейки са по-желанни и харесвани от всичките!!!
    Редно е италианките да ги жалят, за това нещо....
Новини по държави: