Last news in Fakti

22 Март, 2017 15:19 1 123 0

Brexit удря и модните подиуми

  • brexit-
  • великобритания-
  • мода-
  • седмица на модата-
  • подиуми-
  • ес-
  • търговия

Лондонската седмица на модата застрашена

Brexit удря и модните подиуми - 1
Снимка: БТА/ AP

Излизането на Великобритания от Европейския съюз – каквото бе желанието на по-голямата част от британците – ще удари по британската индустрия. „Скай нюз“ информира, че засегнати от развода между Лондон и Брюксел ще бъдат сектори в британската индустрия като модата и авиацията.

Изданието посочва, че ако управляващите в Лондон не постигнат добро споразумение с европейските лидери за свободна търговия, то предстоят тежки икономически дни.

Без изгодна сделка тъмни облаци ще надвиснат над британски авиопревозвачи. Модният сектор също са сред застрашените. Лондонската седмица на модата може да отиде в небитието.

„Търговията е ключова за британската икономика. Тя създава работни места и дава възможност за износ на стоки. Не можем да си позволим да загубим това“, обявиха от комитета по европейски пазари към Камарата на лордовете във Великобритания.

Факти.бг припомня, че на 23 юни 2016 година близо 52% от гласоподавателите гласуваха за излизане от Европейския съюз.

Политическите и икономически анализатори посочват, че Лондон не трябва да къса отношенията си с европейските страни и да тръгна по пътя на изолационизма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: