Last news in Fakti

28 Март, 2017 12:09 1 098 1

И Европейският съд удари по Роснефт

  • роснефт-
  • глоба-
  • европейски съд-
  • санкции-
  • газпром

Санкциите срещу петролната компания са обосновани, решиха магистратите

И Европейският съд удари по Роснефт - 1
Снимка: Shutterstock

Санкциите на Брюксел спрямо руската петролна компания "Роснефт" са признати за обосновани, реши Съдът на ЕС, цитиран от ТАСС.

Съдът постанови, че санкциите срещу "Роснефт" не могат да бъдат използвани за замразяване на банкови активи на компанията. Според решението споразумението за партньорство и сътрудничество между ЕС и Русия не възпрепятства въвеждане на санкции срещу петролния гигант.

Съветът на ЕС въведе икономически санкции срещу Русия през юли 2014 година. В тях попаднаха финансово-икономически ограничения срещу пет големи руски банки с държавно участие, компании от отбранителния и петролния сектора, включително "Роснефт", "Газпром нефт", Сбербанк и ВТБ. Последните обжалваха санкциите в общия Съд на ЕС, но удариха на камък.

Решението на съда за основателността на санкциите е окончателно и не може да се обжалва, заяви адвокатът на руската компания, цитиран от ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    2 5 Отговор
    Бой по руските олигарси. браво !!