Last news in Fakti

28 Март, 2017 14:04 7 381 7

Нов германски удар по Ердоган

  • норберт ламерт-
  • реджеп ердоган-
  • германия

Обвиниха го в авторитаризъм

Председателят на германския Бундестаг Норбер Ламерт нападна турският президент Реджеп Ердоган, съобщи Handelsblatt.

Според него турското правителство прави опит за преврат срещу демокрацията. Той атакува плановете за референдума за увеличаване на правата на президента в Турция.

„Турското правителство планира превръщането на един несъмнено крехък, но демократичен ред, в авторитарна система“, заяви Ламерт.

Според Ламерт след опита за преврат в Турция, Ердоган системно атакува политическата система в страната. Той смята, че с това се подкопава демократичния ред.

В момента тече гласуване за турския референдум в Германия. Няколко германски града отказаха да позволят провеждането на турски митинги на тяхна територия. Това предизвика обтягане на отношенията с Турция.

Официално турският референдум ще се проведе на 16 април.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЕМОКРАТ

    13 50 Отговор
    До вчера ревяха,че Турция се месела във вътрешните работи на България,а това,че ЕС се меси във вътрешните работи на Турция никой не го вижда.Това ми било ДЕМОКРАЦИЯ.

    Коментиран от #4, #6, #7

  • 2 Българин

    19 1 Отговор
    Демократа е турчин
  • 3 Наско

    21 6 Отговор
    Интересно дали фесовете ще се окажат толкова тъпи че сами да се вкарат в диктатура.Направят ли го демократичните държави ще трябва да преразгледат политиката си спрямо Турция основно.Все пак и ЕС и НАТО са основани върху ценности нямащи нищо общо с ислямистка диктатура.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 кроко

    15 1 Отговор

    До коментар #1 от "ДЕМОКРАТ":

    Хасане, когато си колония на ЕС и фирмите от Европа наливат милиарди в икономиката ти, нямаш възможност да поставяш условия. И ти да беше на мястото на ЕС, щеше да имаш изисквания към тези, на които даваш парите си. А и все пак, ЕС вече е влезнал икономически в Турция, сега Турция иска да влезе в ЕС с обществото и държавното си управление. Ердоган всячески дърпа в обратната посока, но като е толкова отворен, защо просто не си намери нови пазари и инвеститори, а?
  • 7 омега

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ДЕМОКРАТ":

    Ердоган вдигна митото за зърнене храни на Россия със 130%, и на другис токи... това така "зарадва" руснаците, че се затичаха да търсят пазари в Азия... Колкото до гласуването за референдум в чу2жда държава, не е редно дори и гастарбайтерите там, да се агитират от другата държава и емисариите на чужда територия! като искат ердоган и клика да си правят маркетинга, има си медии, има си зали, стадиони, площади в Турция на кило, не е редно някак си да искат от други държави правмото свободно дап ровеждат митинги в техни градове и села! Има си правила на играта, дипломация, етикеция, закони все пак! така, че сърденето на Ердоган и клика не е основателно! те искат да пхравят свободно агитации където им е кеф, но това не е позволено дори на мегазвездите с концерти, камо ли на политици... Холандия, Германия и другите отказали такива са прави - не е редно, Турски кандидат политици и политици да искат такива неща в други държави!
Новини по държави: