Last news in Fakti

28 Март, 2017 14:34 1 111 3

Австрия: Не искаме повече бежанци

  • бежанци-
  • мигранти-
  • ес

От Виена обявиха, че искат да бъдат изключени от плана на ЕС за разселване на мигранти

Австрия: Не искаме повече бежанци - 1
Снимка: БТА/АР

Австрия обяви, че ще поиска да се направи изключение за нея и да не приема повече кандидати за убежище според плана на ЕС за разселване на мигранти. Според тезата на Виена тя вече е приела справедлив дял от тях по време на миграционната криза в Европа, предаде "Ройтерс".

"Смятаме, че е необходимо да се направи изключение за Австрия на основание, че тя вече е изпълнила задълженията си. Ще го обсъдим с ЕК", заяви пред репортери канцлерът Кристиан Керн след редовно правителствено заседание. "Ще изпратим писмо възможно най-скоро и после ще започнем обсъждания."

Това е нов удар по системата за разселване, която обхваща само част от пристигналите в ЕС мигранти и почти не се прилага поради съпротива от страни от Източна Европа, сред които Полша и Унгария, отбелязва "Ройтерс".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТоШибиян

    2 0 Отговор
    Ааа нема така още 5млн ше земате
  • 2 От БХК

    3 0 Отговор
    Пращайте ги насам, нашата тиква е безотказна
    а българите ги влече към мазохизъм.
  • 3 кроко

    1 0 Отговор
    Австрия не иска, но онзи фриц иска да насели западните Балкани с джангали без да ги пита съгласни ли са! Я да си седят при вас, че белким другия път си изберете нелибераст за президент!
Новини по държави: