25 Април, 2017 16:50 1 254 3

Мина уби турски военни

  • турция-
  • военни-
  • мина-
  • убити-
  • ранен-
  • карс

Военните са били убити по време на операция срещу ПКК

Мина уби турски военни - 1
Снимка: Турски въоръжени сили

Двама турски военнослужещи бяха убити, а друг беше ранен при експлозия на мина, поставена от Кюрдската работническа партия, предаде Анадолската агенция.

Инцидентът е станал в източната турска провинция Карс. Раненият е бил хоспитализиран в местна болница, посочва агенцията.

Мината е избухнала в гориста местност в планината Чемче по време на операция на турските въоръжени сили срещу бойци на ПКК.

Кюрдската работническа партия е обявена за терористична организация в Турция. През 2015 година бе възобновен въоръженият конфликт между кюрдите и турската армия.

През месец август миналата година ПКК заплаши Турция. Един от лидерите на Кюрдската работническа партия Джемил Байък заяви, че войната ще се води навсякъде – в планини и градове.

Байък заяви, че целта на ПКК – обявена за терористична организация в Турция – е да свали от власт президент Реджеп Ердоган. Той добави, че Турция никога няма да бъде демократична страна, докато е управлявана от настоящия държавен глава и неговата Партия на справедливостта и развитието (AKP).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо Грую

    8 6 Отговор
    Вай, вай, вай! И са кво? Право при девиците!

    Коментиран от #3

  • 2 Хасан

    3 3 Отговор
    Терорист за демокрация.. Хахаха.. И то комунист
  • 3 ИСТИНАТА БЪЛГАРИНО

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Дедо Грую":

    ТУРЦИТЕ ПРЕДПОЧИТАТ ДА УМРАТ НО НИКОГА ДА НЕ СТАНАТ РОБИ !!! ЗА ТЕБ ДЕДО ТОВА НЯМА ЗНАЧЕНИЕ, ЗАЩОТО НЕ ЗНАЕШ ЗНАЧЕНИЕТО НА ДУМИТЕ ЧЕСТ И ДОСТОЙНСТВО !!! АКО БЪЛГАРИНЪТ БЕШЕ ИЗВОЮВАЛ СВОБОДАТА СИ САМ ,СЕГА ЩЕ ШЕ ДА МЕ РАЗБЕРЕШ !!! НО ПРИ ПОДАРЕНА СВОБОДА Е БЕЗСМИСЛЕНО ДА ТИ ОБЯСНЯВАМ !!!
Новини по държави: