Last news in Fakti

26 Април, 2017 12:22 2 642 11

Китай иска САЩ и Южна Корея да изтеглят ПРО-то

  • китай-
  • сащ-
  • системи

Там са притеснени от разполагането на противоракетни системи

Китай иска САЩ и Южна Корея да изтеглят ПРО-то - 1

Китай призова САЩ и Южна Корея да изтеглят своите противоракетни системи, съобщи U.S.News.

Това беше заявено от говорителя на китайското външно министерство Генг Шуанг. В момента САЩ разполагат в Южна Корея своя противоракетна система THAAD. От там твърдят, че тя трябва да противодейства на евентуални удари от Северна Корея.

Властите в Китай обаче считат системата за пряка заплаха. Там смятат, че силният радар на системата може да преодолее китайската ракетна защита.

От Пекин обявиха, че обезпокоени от действията на САЩ. Подобна позиция заяви и Русия.
В момента САЩ и Южна Корея провеждат мащабни военни учения. Няколко американски бойни кораби са разпределени в региона. В страната пристигна и подводница.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ах тези лидери световни

    13 6 Отговор
    ОПААА, Китай се обади накрая! За съжаление някак си, "световните лидери" в сянка, разбирай ционитите, тласкат света към 3 война. А защо Русия, която има най-мощните ционити не заповяда да се прекрати това безумие, това е друг въпрос, на който нямам отговор.
  • 2 Станислав

    10 17 Отговор
    Като искат това Китай - да разоръжат Северна Корея от ядреното оръжие и ракетите и няма да има нужда Южна Корея да разполага подобни американски системи за защитата си. Решението е толкова просто! Как китайците не са успели да се сетят досега за него?! (Последният въпрос беше риторичен.)
  • 3 Кики

    5 14 Отговор
    Станиславе, по твоята логика трябва да се изисква ядрено разоръжаване и от Русия, за да са по - спокойни съседите и.Решението въобще не е просто.
  • 4 Гост

    7 15 Отговор
    Трябва просто да обуздаят прасчо, който без Китай и Русия е кротък прасчо.
  • 5 Станислав

    11 5 Отговор
    До Кики: Не само Русия също трябва да се откаже от ядреното оръжие, но и САЩ, Китай, Великобритания, Франция, Индия, Пакистан, Израел (последните още отричат да разполагат с ядрено оръжие, но имат такова) - всичките едновременно. Ядреното оръжие на Франция не я спасява от терористичните атаки. Но понеже никой няма да го направи - акцентът се премества върху противоракетните установки. В кокретния случай - Китай иска Южна Корея да остане беззащитна срещу китайското протеже Северна Корея и след като иска, трябва и да даде нещо в замяна. Единственото смислено, което Китай може да предложи в замяна е разоръжаването но Северна Корея. Иначе няма право да иска нищо.
  • 6 onq s konq

    4 23 Отговор
    Китаеца вместо да вкара пари за модернизация на оръжията си,взел да пъди оръжията на комшиите.За по-лесно!Ами като не може да си произведе качествена стока,да си купи от Русия С-400 като турците-евтино ги дават!Отделен въпрос е че са на същото ниво като техните .Между другото тва THADD не знам какво значи,ама за да подскачат и руснаци и китайци при произнасянето му, явно че им е взело страха без остатък!
  • 7 Кики

    8 0 Отговор
    До Станислав

    Изразих се заблуждаващо в първия си коментар. Нито една ядрена страна не трябва да изисква от С.Корея да спре ядрената си програма,поради това, че самата тя има ядрено оръжие.

    Коментиран от #8

  • 8 Станислав

    1 6 Отговор

    До коментар #7 от "Кики":

    До Кики: Южна Корея, заплашена от агресивното поведение на съседа си И НЕРАЗПОЛАГАЩА С ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ има право да потърси помощ от всеки, от който прецени, че може да помогне за безопасността ѝ. Тя иска помощта от САЩ, точно както Китай помага на Северна Корея. От там нататък - всичко друго е второстепенни подробности. Само не казвай, че Южна Корея няма право да потърси помощ! И никой не изисква Северна Корея да се разоръжава - просто се поставя американски противоракетен щит. Ако Китай има някакви проблеми с това - да се разбере със Северна Корея, онези да унищожат ядреното си оръжие и ракетите и да позволят периодични международни проверки.
  • 9 Кики

    3 1 Отговор
    До Станислав

    Аз не мога да приема твоето предложение от първия ти коментар, че Китай трябва и могат да разоръжат или каквото и да било друго С.Корея. Запомни, че С.Корея никога няма да се откаже от ядр. програма.Може да размисли, ако САЩ и светът ги приеме човешки.

    Коментиран от #10

  • 10 Станислав

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "Кики":

    До Кики: Това е ясно! Единственият начин да бъде спряна реално Северна Корея е чрез военна интервенция, която да отстрани управлението (както в Ирак, Либия и сега Сирия). И понеже това няма да стане - сега напрежението в региона просто ще се изостри. Всички ще се обвиняват взаимно и да видим, кой ще успее да сплаши другите. Пряко във връзка с твоя коментар - не знам дали Китай могат да разоръжат Северна Корея и въобще не смятам, че ще опитат (нали те крепят режима на Ким Чен-ун). Всичко е просто театро! Единственото, което и Китай, и Северна Корея искат е, да няма противоракетни установки в близост. Това няма да стане - Южна Корея също има думата по въпроса... Що се отнася до приемане от света на Северна Корея (братоубийства чрез чуждестранни наемнички, пращане в лагери за недостатъчно усърдно плакане по случай честване смъртта на Ким Чен-ир, неизвестен брой убиства на собственото население заради абсурдни простотии, заплашване на кой ли не, включително Южна Корея, Япония, Австралия, САЩ...) - няма нормална държава, която да приеме изнудванията от подобен психопатски режим (той не единствения такъв, но е от слабите психопатии, които не могат да постигнат нищо без по-могъщ защитник в лицето на Китай). Тепърва в Корейския полуостров ще се сгорещява...
  • 11 Кики

    4 0 Отговор
    До Станислав

    От какво трябва да бъде спирана С.Корея? От социализма? Всяка страна има право да избира система на управление. Кой е заплашил Ким, освен ако не е провокиран... никой? Защо трябва да се сваля корейското правителство? На САЩ добре ли ще им е, ако някой иска да сваля тяхното правителство? Оставете тази страна, която не мисли на никого лошо.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания