Last news in Fakti

24 Ноември, 2011 19:48 1 182 0

"Фатах" и "Хамас" се разбраха

  • фатах-
  • хамас

Лидерите им обсъдиха програмата на преходното правителство

Двете основни палестински фракции - управляващата в Автономията "Фатах" и "Хамас", която контролира Ивицата Газа, регулираха противоречията помежду си и вече са готови да работят съвместно. Това заяви ръководителят на Палестинската автономия и лидер на "Фатах" Махмуд Абас, цитиран от „Новости".

Палестинските движения постигнаха примирие в началото на май в Кайро след близо 4-ри годишна вражда. Тогава страните се споразумяха за провеждане на общи президентски и парламентарни избори в Палестина, както и създаване на нова преходно правителство. Въпреки това, преговорите за формиране на правителство на националното единство още са в застой.

„Вече нямаме различия. Готови сме да работим заедно и да споделяме общи отговорности", заяви Абас след днешната среща. По думите му резултатите от договореностите ще станат ясни в най-близко време.

От своя страна лидерът на "Хамас" Мешаал увери палестинския народ, че двете движеия „откриха нова страница в партньорските отношение между двете страни по всички въпроси, касаещи палестинския народ".

В същото време двамата лидери не съобщават за конкретни договорености помежду им.

Според палестински медии двете страни са се договорили за освобождаването на политически затворници от районите Газа и Западния бряг. Обсъдили са и политическа програма за единно преходно правителство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА