28 Април, 2017 10:01 1 495 0

Шокиращ съюз между трафиканти на хора и спасители?

  • бежанци-
  • спасители-
  • трафиканти

Министърът на правосъдието определя обвиненията като лъжа

Шокиращ съюз между трафиканти на хора и спасители? - 1
Снимка: БТА/AP

Италианският министър на правосъдието определи обвиненията срещу хуманитарни групи, спасяващи имигранти, като лъжа, съобщи „Ройтерс“.

Срещу групите бяха отправени обвинения, че взаимодействат с трафиканти на имигранти. Те дойдоха от главния прокурор на Катаня Кармело Зукаро. Според него има доказателства и засечени телефонни обаждания, които показват връзка между групите и трафиканти на хора от Либия.

Съдът в Катаня вече започна разследване по възможно финансиране на неправителствени групи от страна на трафиканти на хора.

„Надявам се, че прокуратурата в Катаня ще говори чрез разследванията си. Мисля, че това е най-добрият начин нещата да се изяснят. Ако прокуратурата може да представи доказателства през следващите дни, тогава ще ги разследваме. Не е правилно за групите, които спасяват имигранти в Средиземно море, да се говори, че работят с трафиканти на хора. Това е лъжа“, заяви министърът на правосъдието Адреа Орландо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: