Last news in Fakti

28 Април, 2017 19:55 3 401 0

Въздушна тревога в небето над Унгария

  • унгария-
  • въздушна тревога-
  • тревога-
  • ескорт-
  • самолет

Изтребители ескортираха пътнически самолет на румънската ТАРОМ

Въздушна тревога в небето над Унгария - 1
Снимка: Wikipedia

Пътнически самолет на румънската национална компания ТАРОМ, извършващ полет от Мюнхен до Сибиу, навлезе в унгарското въздушно пространство без да уведоми предварително. Това предизвика бърза реакция и машината е била ескортирана от унгарски военен самолет, съобщава румънското национално радио.

Официални представители на ТАРОМ заявиха, че както румънските, така и унгарските власти разследват причината за липсата на комуникация между пътническия "Боинг 737" и земята, която е наложила прехващането му от изтребители.

От компанията уточниха, че местните власти са прибегнали до стандартната процедура в подобни ситуации и че пътниците на ТАРОМ не са били в опасност. След осъществяването на визуален контрол, унгарският самолет се е върнал в базата си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: