Last news in Fakti

28 Април, 2017 21:07 1 642 7

Ердоган: Асад е убиец и терорист

  • башар асад-
  • реджеп ердоган

Изявлението идва дни преди ключовото му посещение в Русия на 3 май

Ердоган: Асад е убиец и терорист - 1
Снимки: БТА/АР

Сирийският президент Башар Асад е "убиец", който осъществява "държавен тероризъм", заяви турският президент Реджеп Ердоган. Изявлението идва дни преди ключовото му посещение в Русия за разговори с Владимир Путин, предадоха ДПА и ТАСС.

Срещата в Сочи на 3 май с Путин, който е ключов поддръжник на Асад, се очаква да се съсредоточи върху сирийската криза, както и двустранната търговия и енергийни въпроси.

Ердоган, който е твърд поддръжник на сирийската опозиция, критикува също Съвета за сигурност на ООН заради това, че не успява да спре насилието в Сирия. Русия редовно използва правото си на вето, за да подкрепя Асад.

Ердоган: Асад е убиец и терорист

Ердоган: Асад е убиец и терорист

Турското ръководство засили реториката си срещу Асад след атаката с химическо оръжие в Северна Сирия този месец.

Ердоган, който говори на форум в Истанбул, заяви, че иска турски сили да участват в операцията за отвоюване на Ракка - бастиона на "Ислямска държава" в Сирия.

Ердоган: Асад е убиец и терорист

Ердоган посочи, че ще повдигне този въпрос на среща с американския президент Доналд Тръмп в Белия дом следващия месец. Турция е подразнена, че Вашингтон се съюзява със сирийските кюрди и арабските им съюзници Сирийски демократични сили за превземане на Ракка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марчо

    11 10 Отговор
    Каза диктатора! Ердо, колко невинни вкара в пандиза без съд и присъда? Колко университета и училища закри? Ти си най-големия убиец. Унищожи културата и демокрацията и все едно физически си убил цял народ. Наглец!!!
  • 2 Марчо

    11 7 Отговор
    И да питам кой избива кюрдите и в момента, че не се сещам?
  • 3 ТАИП но ти си шампион в таз дисциплина

    15 11 Отговор
    Колко КЮРДИ изби? Нима забрави БАТАК и ГЕНОЦИДА на АРМЕНЦИТЕ и продължаваш традицията на прадедите си? Който те поддържа днес, той и ще ти реши съдбата утре! Как може да си толкова наивен и недалновиден, та непроумяваш че си само пионка от огромната шахматната дъска?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 СУ ТОЯГУ ПО ЛЕСНО

    5 1 Отговор
    И вие ли искате да му опитате ? Той е щедър,
  • 6 Пена

    5 1 Отговор
    Интересно след няколко години за тоя какво зе се говори. Защото на тоя си мисли,че има право за оценяване навсякьде,нека разреши него да оценят. Фанатик
  • 7 CIA

    3 2 Отговор
    Тъп фес скоро ще му направят истински преврат.
Новини по държави: