Last news in Fakti

1 Май, 2017 09:11 1 723 0

12 души в болница след въздушна турбуленция (ВИДЕО)

  • полет-
  • турбуленция-
  • москва
12 души в болница след въздушна турбуленция (ВИДЕО) - 1

Най-малко 27 пътници са пострадали в резултат на мощна въздушна турбуленция по време на полет от Москва до Бангкок, извършван от руския национален превозвач „Аерофлот”. От тях 12 са били приети в болна, а на двама се е наложила операция.

„По време на полета много от пътниците са получили счупвания. Сред тях има и руснаци и чужденци”, съобщават от руското консулство в Тайланд. Инцидентът е станал по време на приземяване в Бангкок.

Източник от летище „Суванапхум” съобщава за агенция ТАСС, че броят на пострадалите е 25, а откараните в болница са 19 пътници.

Турбуленцията, в която е попаднал Boeing 777, е известна като турбуленция на ясното небе. Особеното при нея е, че възниква не в облаците, а при ясно небе с добра видимост, при което метеорологичните радиолокатори не могат да индикират нейната близост. Поради това и екипажът не може да предупреди своевременно пътниците да се върнат на своите места. По около 750 подобни случая се регистрират годишно в световната гражданска авиация, уточняват от „Аерофлот”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА