Last news in Fakti

25 Ноември, 2011 15:08 1 715 0

17 босненци пленени в Ирак

  • ирак-
  • ербил

Българи, румънци и кюрди има в лагера, където са настанени

17 граждани на Босна и Херцеговина са пленени в кюрдския град Ербил в Северен Ирак. Сред тях са петима сърби, 11 мюсюлмани и един хърватин. Тъй като днес изтичат туристическите им визи, ги заплашва опасност да се озоват в затвора, предадоха босненските сърбски медии от Баня Лука, цитирани от БГНЕС.

Един от тях - босненецът Елвис Рамич, призова за помощ на профила си във Facebook.  Той обяснил, че се е озовал в Ирак посредством германска фирма, но собственикът й изчезнал.

В лагера, в който са настанени, има още българи, румънци, кюрди. Рамич казва, че българите са му дали лаптоп да се обади, но не е сигурен ще може ли отново да го направи.

“Дойдохме тук и ни измамиха. Обещаха ни работа. Германецът, който ни доведе, казват, че взел някакви пари и избягал в Германия. Сега сме пленници на иракчаните, отнеха ни паспортите, не ни дават храна. Получаваме по една консерва риба на ден, а работим през целия ден. Спим в невъзможни условия. Това е катастрофа“, пише Рамич.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА