Last news in Fakti

4 Май, 2017 10:29 2 985 0

Испания готви тесла за Великобритания

  • испания-
  • гибралтар-
  • великобритания

Възможно е вето заради Гибралтар

Испания готви тесла за Великобритания - 1

Испания планира да атакува икономическия модел на Гибралтар, съобщи „Файнейшъл Таймс“.

Това ще стане в рамките на преговорите за излизането на Великобритания от ЕС. Според Испания Гибралтар предлага данъчни облекчения, които дават основни за нечестна конкуренция.

Компаниите в Гибралтар плащат данъци от 10%. В същото време данъците върху физическите лица са 20%. Така Мадрид смята, че се оказва нечестна конкуренция на неговия бизнес.

Корпоративният данък в Испания е 28%, а този за физическите лица варира според регионите в страната.

Плановете идват в условия на усложняваща се обстановка между Брюксел и Лондон. От ЕС стават все по твърди спрямо финансовите си искания за излизането на Великобритания.

Сега Испания приема възможността за налагане на вето по преговорите заради Гибралтар. Районът има право на свободно движение на стоки в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: