Last news in Fakti

18 Май, 2017 15:14 1 412 0

Българи на съд за смъртта на десетки имигранти

  • българи-
  • съд-
  • имигранти

Започва делото за шокиращия случай с камион в Австрия

Българи на съд за смъртта на десетки имигранти - 1

11 души ще бъдат изправени пред съда в Унгария по обвинения за смъртта на 71 имигранти, открити в изоставен камион в Австрия през 2015 г., съобщи Yahoo News.

Сред обвиняемите има трима българи. Делото е насрочено за 21-ви юни. Те са обвинени в убийство с особена жестокост.

Среда загиналите имаше 59 мъже, 8 жени и 4 деца. Хората са били превозвани в товарен камион. Смята се, че те са крещели, че в багажното отделение няма въздух и че се задушават, но шофьорите не спрели автобуса.

Смята се, че става въпрос за престъпна група, отговорна за трафика на стотици имигранти в Европа. Нейни водачи са били афганистанец и българин. Двамата шофьори също са били българи.

Делото ще се гледа в Кечкемет, Унгария. Шофьорите и лидерите на групата са заплашени от доживотен затвор. За другите участници са предвидени по-леки присъди. Процесът трябва да приключи до края на годината.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: